22 Eylül 2024 Pazar

Köln'de 95'inci Adalet Nöbeti düzenlendi

Dayanışmanın Sesi Derneği, Almanya'nın Köln kentinde 95'inci Adalet Nöbeti eylemini gerçekleştirerek Şengal'de tutuklanan gazeteci Marlene Förster ve Matej Kavcic için özgürlük istedi.

Dayanışmanın Sesi Derneği, tutsak gazeteciler ve siyasi tutsaklar için gerçekleştirdiği Adalet Nöbeti eylemlerinin 95'incisi Almanya'nın Köln kentinde düzenledi. Dom Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde, siyasi tutsakların resimleri taşındı.

95'inci nöbet eyleminde, Şengal'de tutuklanarak Bağdat'ta bir hapishaneye gönderilen gazeteci Marlene Förster ile Matej Kavcic için özgürlük istendi. Yapılan eylemde, tutuklamanın ardından Förster'den haber alınırken Matej Kavcic'le bugüne dek iletişim kurulamadığına işaret edildi.

Eyleme katılan Mahmut Güneş, "Geçen yıl temmuz ayında Türkiye'ye girişimde tutuklandım ve sadece sizlerin yürüttüğü destek ve baskıdan dolayı serbest kaldım. 3 yıl Hapis cezası aldıktan sonra yeni bir dosya açıldığından dolayı Türkiye'yi yasa dışı yollardan terk etmek zorunda kaldım. Sizlere yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı teşekkür ederim" dedi.

'GEZİ HEPİMİZ İÇİN UMUTTU'
Kulturforum adından konuşan Osman Okkan ise Gezi davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala ile 18'er yıl hapis cezası alan Çiğdem Mater, Mine Özerden, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Yiğit Ekmekçi, Tayfun Kahraman ile Hakan Altınay'ın durumuna dikkat çekti. Türkiye'de bağımsız bir yargıdan söz edilemeyeceğini ve mahkeme kararının bunun somut bir örneği olduğunu söyleyen Okkan, "Gezi'de Türkiye'de milyonlar sokağa çıktı ve bu hepimiz için umuttu" ifadelerini kullandı.