19 Eylül 2024 Perşembe

Köln'de 13. 'Adil Demirci'ye özgürlük' eylemi

Almanya Köln kentinde her çarşamba düzenlenen "Adil Demirci ve tüm basın emekçilerine özgürlük" eyleminin 13'üncüsü gerçekleştirildi.
Almanya Köln kentinde her çarşamba düzenlenen "Adil Demirci ve tüm basın emekçilerine özgürlük" eyleminin 13'üncüsü gerçekleştirildi. Bu haftaki eylemde ETHA çalışanlarının ve EHB avukatlarının tahliye edilmemesi protesto edildi.
 
Eylemde konuşan Sol Parti (Die Linke) Orta Bölge temsilcisi, "Türkiye insan haklarından yoksun bir ülke. Angela Merkel, Adil Demirci'nin serbest bıraklıması için ciddi adımlar atmalı. Adil ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük istiyorum" dedi.
 
MLPD adına konuşan Matlies Sauter ise "Kaptalizme karşı birlikte ayağa kalkmak gerekir. Türkiye'de OHAL yasaları sözde kalktı, fakat Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı yeni KHK yayımlayarak OHAL'i 3 yıl boyunca kalıcı hale getirdi" diye kaydetti.
 
Merkel'in Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteciler ve siyasiler için bir şey yapmadığını ifade eden Sauter, "Almanya'da bir çok insan Merkel'in Erdoğan ile ilişkisinden rahatsız" diye belirtti.
 
Eylemde konuşan Adil Demirci'nin babası Eyüp Karatekin'de Adil'in mesajlarını iletti. Mesajda, bu eyleme katılarak destek veren, imza atan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Demirci, bugün Türkiye'de 219 gazetecinin tutuklu olduğunu, Erdoğan'ı eleştiren ve karşı çıkan herkesin gözaltına alındığını ve tutuklandığını ifade etti. Türkiye'de özgür basın susturulduğunu kaydeden Demirci, meşru olmayan seçimle diktatörlüğünü ilan eden Erdoğan'ın, yargı ve yürütmeyi de kendine bağladığını, parlamentonun işlevsiz hale geldiği bir dönem yaşandığını belirtti.