21 Eylül 2024 Cumartesi

Köln'de 110. Adalet Nöbeti düzenlendi

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen 110. Adalet Nöbetinde Türkiye'deki tutsak avukatlar için özgürlük istendi.

Almanya'nın Köln kentinde Dayanışma'nın Sesi Derneği (Stimmen der Solidarität) Merkezi Tren İstasyonu önünde 110. Adalet Nöbetini düzenledi. Bu eylemde Türkiye'deki tutsak avukatların durumuna dikkat çekildi. Dayanışma'nın Sesi Derneği adına yapılan konuşmada, "Can Atalay, Gülhan Kaya, Selçuk Kozağaçlı, Ayla Akat ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere Türkiye'de çok sayıda avukat ve hukukçu tutukludur. 14 Mayıs'taki seçimlerde milletvekilli olarak seçilen Avukat Can Atalay halen tahliye olmadı" denildi. Suruç davasının avukatlarından Gülhan Kaya'nın ise Haziran ayında tutuklandığı ifade edildi.

'HASTA TUTSAK NEVZAT ÖZTÜRK'E ÖZGÜRLÜK'
31 yılı aşkın bir süredir Bolu Hapishanesi'nde tutulan Nevzat Öztürk'ün kızı Jiyan yaptığı konuşmada, "Babam 31 yıldır tutuklu bulunmakta ve tahliyesini engellemek için sürekli bahane bulmaya çalışıyorlar" dedi. Hasta tutsak Öztürk, 23 Haziran'da infazını tamamlamasına rağmen Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulunun verdiği rapor nedeniyle tahliye edilmiyor. Öztürk'ün tahliyesi, "Elektriği tasarruflu kullanmama" ve "Cezaevi kütüphanesinde yeterince kitap okumadığı" gibi gerekçelerle 3 ay daha ertelendiği belirtildi.

DETJEN: NAHİD TAGHAVİ'NIN ARKASINDAYIZ
Köln Belediye Meclis üyesi Jörg Detjen ise yaptığı konuşmada İran Evin Hapishanesinde Ekim 2020'den beri tutuklu bulunan Alman vatandaşı Nahid Taghavi'nin durumuna dikkat çekti. "Nahid Taghavi, hem Köln'lü, hem insan hakları için mücadele eden güçlü bir kadındır. Son aylarda sağlık durumu kötüleşti ve sağlığından endişeliyiz" diyen Detjen, "Nahid Taghavi sağlık kontrolleri için serbest bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca yapılan konuşmalarda Yunanistan'da bulunan Lavrion Kampı'nın polis tarafından boşaltılmasına tepki gösterildi.

Düzenlenen 110. Adalet Nöbetinde tutsak Alman vatandaşları Patrick Kraicker, Nahid Taghavi ve Erdener Demirel, hasta tutsaklar Nevzat Öztürk ve İsmail Yılmaz, tutsak eski HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın dövizleri taşındı.