2 Ekim 2024 Çarşamba

Koçyiğit'ten ESP İl binasının basılmasına tepki: Mücadelemiz devam edecek

ESP İzmir İl binasına yapılan polis baskınını protesto eden HDP Milletvekili Koçyiğit, tüm engellemelere karşı mücadelenin süreceğinin altını çizdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, ESP İzmir İl binasına yapılan polis baskınına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Alsancak'ta bulunan ESP binası önünde açıklama yapmak isteyen Koçyiğit'in önü, polisler tarafından kesildi. Sadece basının alana girmesine izin veren polis, Koçyiğit'in açıklamasının halk tarafından dinlenmesini engellemeye çalıştı.

Tüm engellemelere rağmen açıklama yapan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, şu ifadeleri kullandı: "Eşit, özgür ve toplumsal yaşamı mutlaka ama mutlaka sağlayacağız. Görüyorsunuz, antidemokratik uygulamalarher yerde devam ediyor. En temel demokratik talebimiz olan, kendimizi  ifade etme, kamuoyuna açıklama yapmak şu anda engelleniyor. Güvenlik Şube arkadaşlarımıza müdahale ediyor ve açıklamamızı engellemeye çalışıyor. Ama ne olursa olsun mücadelemiz devam edecek."

TAŞKIRAN: ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ
ESP'li Gülcan Taşkıran da tüm saldırıları boşa çıkaracaklarını kaydetti. Taşkıran, "Biz devrimciler olarak direnmeye, faşizm karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla teslim olmayacağız, asla teslim olmayacağız, asla teslim olmayacağız" dedi.