22 Eylül 2024 Pazar

Koçyiğit: Sıtkı Güngör PM üyemizdir

DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu'nun evinden gözaltına alındığı için tetikçi A Haber tarafından hedef gösterilen ve kriminalize edilmeye çalışılan DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör'e ilişkin açıklama yapan Koçyiğit, "Mektup yazdığı için cezaevine para yatırdığı için insanları gözaltına alıyorsunuz. Yetmiyor seçim öncesi karalama kampanyası yürütüyorsunuz" diye tepki gösterdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, gözaltındaki sosyalistlerin krimanilize edilerek, hedef gösterilmesine Meclis'te gösterdi. 

İstanbul merkezli gerçekleşen ev baskınlarında DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun kaldığı, DEM PM üyesi Sıtkı Güngör'e ait evin kapısı paramparça edildi, Güngör gözaltına alındı. Yasal prosedüre göre milletvekillerinin evinde yapılması gereken arama öncesi bildirim yapılması gerekirken Otlu, ev baskınını ve saldırıyı komşularından öğrendi. Otlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı teşhirin ardından AKP-MHP iktidarının tetikçisi A Haber yalan haber yaptı. 

İŞKENCE VE HEDEF GÖSTERME
İstanbul'da seçim çalışmalarına, halk buluşmalarına katılan ve sürekli göz önünde olan Güngör'ü "her yerde terörist milletvekilinin evinde yakalandı" iddiasıyla servis edildi. Güngör ve Otlu, yalan haberlerle hedef gösterildi. Bu duruma Meclis'te yaptığı konuşmayla tepki gösteren Koçyiğit, aynı zamanda SGDF'lilerin evine yapılan baskında Mazlum Ortaç'ın kafasının yarılmasına neden olan işkenceyi hatırlattı. 

'SITKI GÜNGÖR PARTİ MECLİS ÜYEMİZ'
24 saatlik avukat görüş yasağı ve gözaltında kötü muamele olduğuna dikkat çeken Koçyiğit, "Bu ülkede seçim çalışması yürüten insanların seçim süreçlerinde gözaltı operasyonlarına maruz kaldığını görüyoruz. Sıtkı Güngör gözaltına alındı. Ama alınma sürecinde bir detay var. Sıtkı Güngör, İstanbul Milletvekilimiz Çiçek Otlu'nun evinde kalıyordu. Vekilimizin kapısı kolluk tarafından kırıldı, tamamen kırıldı. Bunu özel belirtmek istiyorum. Ve Sıtkı Güngör gözaltına alındı" dedi. 

'MEKTUP YAZDIĞI İÇİN İNSANLARI GÖZALTINA ALIYORSUNUZ'
Çukur medyasının yaptığı haberleri işaret eden Koçyiğit, şöyle devam etti: "Çukur medyası, 'vekilin evinde terörist yakalandı' diye servis edecek kadar da akıldan, izandan, hukuktan, vicdandan yoksun haber yapabiliyor. Sıtkı Güngör Parti Meclis üyemiz ve milletvekilimizin evinden gözaltına alınıyor. Gerekçe ne biliyor musunuz; cezaevini ziyaret, mahpuslarla siyais rehinelerle yaptıkları görüşmeler ve cezevlerine mektup yazmaları. Mektup yazdığı için cezaevine para yatırdığı için insanları gözaltına alıyorsunuz. Yetmiyor seçim öncesi karalama kampanyası yürütüyorsunuz."