4 Ekim 2024 Cuma

Kocaeli'de işsizlik ve geçim sıkıntısı nedeniyle bir haftada 7 kişi intihar etti

İşçi kenti Kocaeli'de bir haftada 7 kişi intihar etti. İntihar edenlerin en belirgin sorunları işsizlik ve geçim sıkıntısıydı.

Kocaeli'de son bir haftada 7 kişi intihar etti. İlk olarak CHP'nin Kartepe Belediye Meclis Üyesi Tugay Adak'ın kendini 42 Evler Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği haberi ile başladı. Daha sonra Gölcük'te Ahmet Tarı, Gebze'den Samet Özer, Körfez'de Ünal Çetinkaya, İzmit'te Kadir Gündüz ve Mustafa Özyıldız intihar etti. Yaş aralığı 23 ile 32 olan gençlerin ardından dün de 62 yaşındaki emekli Ahmet Orhan yaşamına son verdi. İntihar edenlerin en belirgin sorunları işsizlik ve geçim sıkıntısıydı.

UZUN SÜRELİ İŞSİZLİĞİN ARDINDAN...
Sendika.Org'nin haberine göre; Kartepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tugay Adak (28), 8 Şubat'ı 9 Şubat'a bağlayan gece saat 00.00 sularında 42 Evler üst geçidinden atlayarak intihar etti. Çevreden olayı görenlerin haber vermesi üzerine Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Adak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arkadaşları seçim döneminde direğe afiş asarken yaralanıp bir gözünü kaybeden Adak'ın uzun süredir işsiz olduğunu ve ekonomik sıkıntıların öğrenildi.

25 YAŞINDAYDI, İŞTEN ÇIKARILMIŞTI
10 Şubat günü Gölcük Saraylı'da bir genç dere kenarında ölü bulundu. 25 yaşındaki Ahmet Tarı'nın elektrik direğine tırmanarak kendini astığı anlaşıldı. Ahmet Tarı bir süre önce işten çıkarılmıştı.

32 YAŞINDAYDI, EKONOMİK GÜÇLÜK ÇEKİYORDU
Gebze Hürriyet Mahallesinde anne babası ile aynı bina içinde, farklı dairede yalnız yaşayan 32 yaşındaki Samet Özer 11 Şubat günü kendisini asarak yaşamına son verdi. Özer'in 2021 yılında iflasını vererek kapanan Elkim Radyatör adlı şirketten alacağı parayı alamadığı ve ardından ekonomik sıkıntı yaşamaya başladığı öğrenildi.

GELİRKEN İNTİHAR EDECEĞİMİ HİSSETMİŞTİM
Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Esendere (Qilisik) mahallesinde yaşayan Ünal Çetinkaya (25) adlı genç, çalışmak için geldiği Körfez Mimar Sinan Mahallesinde bir inşaatta çalışmaya başladı. Çetinkaya, 13 Şubat günü çalıştığı inşaatın 5. katından kendini yere bıraktı. Ünal, sosyal medya hesabına bıraktığı intihar notunda şöyle diyor:

"Evet son saatler bunu yapmak hayatımda hiçbir zaman yapmak istediğim bir şey değil ama artık olmuyor, nefes alamıyorum, ruhen ölüyorum, beynimde düşüncelerim beni yiyip bitiriyor. Kocaeli'ye gelirken diğer arkadaşlar gibi intihar edeceğimi hissetmiştim burada hayatıma son vereceğimi biliyordum. Son zamanlarda maddi sorunlardan dolayı neler yaptığımı bilmiyordum. Kadınlara lütfen saygı gösterin, incitmeyin, şiddet uygulamayın, konuşmayı deneyin ön yargılı olmayın, affetmeyi bilin. Sizleri seviyorum, Hoşça kalın."

BOŞ BARAKADA YAŞAMINA SON VERDİ
İzmit'te Yeşilova'da Kadir Gündüz adlı genç, boş bir barakada kendisini asarak yaşamına son verdi. Gündüz, bir hafta içinde Kocaeli'de intihar eden beşinci kişi oldu. Evli olduğu ve ticaretle uğraştığı öğrenilen Gündüz'den bir süredir haber alamayan yakınları, çevrede kendisini aramaya başladı. Yeşilova Mahallesi'ndeki boş bir arazi üzerindeki bir barakayı kontrol eden yakınları, Gündüz'ü iple asılı halde buldu.

23 YAŞINDAYDI…
İzmit Kozluk Mahallesi'nde yaşayan 23 yaşındaki Mustafa Özyıldız babası ile birlikte kaldığı evde kendisini iple asarak yaşamına son verdi.

EMEKLİYDİ, VEREM HASTASIYDI
İzmit Tavşantepe Mahallesinde ikamet eden Ahmet Orhan (62) iple kendini asarak yaşamına son verdi.

Orman Dairesinden emekli Ahmet Orhan ailesi evdeyken bodruma inerek yaşamına orada son verdi. Yaşlı adamın oğlu Muhammet Orhan "Verem hastasıydı. Tedavi görüyordu. Psikolojisi bozulmuştu. Eşim buldu bodrumda. İple kendini asmıştı" dedi.