4 Ekim 2024 Cuma

Koç Üniversiteliler Dayanışması: Biz hiçbir zaman aşağı bakmadık, bakmayacağız

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma açıklaması yayımlayan Koç Üniversiteliler Dayanışması, kayyum rektör Melih Bulu'ya istifa çağrısı yaptı.

Koç Üniversiteliler Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma açıklaması yayımladı.

"Biz hiçbir zaman aşağı bakmadık, bakmayacağız; Boğaziçi direnişi, Boğaziçi direnişçileri bu toprakların onurudur, değil aşağı bakmak gözlerinin tam içine bakarak, akıllarının derinliklerinde kabusları olmaya devam edeceğiz" denilen açıklamada şu çağrı yapıldı: 

"Taleplerimizi hayata geçirebilmek, eylemlerimizi daha etkili kılabilmek ve tüm saldırılar karşısında daha güçlü ve planlı bir cevap üretebilmek adına üniversitelerde kurulan her dayanışmayı ortak bir çatı altında bir araya getirmeliyiz. İletişimi geliştirmek adına merkezi ve etkili bir koordinasyon elzemdir.

"Boğaziçinde yıkılan çadırlarımızı tekrar kurmalıyız. Sonraki süreçte de kayyumluk ne yaparsa yapsın bir biçimde kampüs içinde bir alan, her daim direnişin üssü olarak kalmaya devam etmelidir. Hocalarımızın eylemleri, üniversite idari personelinin, üniversite emekçilerinin birlikte desteği artırılmalı ve yoğunlaşmalıdır.

"Madem kayyum istifa etmekte ayak diriyor, gecikmeden, kurulan bileşenler meclisi ile alternatif yönetim mekanizmasını devreye sokmalıyız. Kayyum rektör karşısında cevabımız özgür üniversite programını, ilkelerimizi ve bahar dönemi alternatif müfredatını, meclis olarak deklare etmek ve işletmek olmalı. 

"Biz hiçbir zaman aşağı bakmadık, bakmayacağız;

"Boğaziçi direnişi, Boğaziçi direnişçileri bu toprakların onurudur, değil aşağı bakmak gözlerinin tam içine bakarak, akıllarının derinliklerinde kabusları olmaya devam edeceğiz.

"Kayyum Melih Bulu'ya çağrımızdır:

"Kayyum olarak görevinize devam ettiğiniz her an polis şiddetine, LGBTİ+ arkadaşların hedef gösterilmesine, lince ve nefret suçlarına ortak oluyorsunuz. 1 Şubat'ta karşımıza çıksaydınız bunları anlatacaktık. Daha şimdiden 159 öğrencinin işkenceyle gözaltına alınmasından sorumlu bir akademisyen olarak tarihe geçtiniz.

"Daha fazla direnmeyin, bir an önce bulunduğunuz makamdan istifa ederek yönetimi üniversite bileşenlerinin ortak iradesine bırakın. Bir kez daha haykırıyoruz: Kabul etmiyoruz, Vazgeçmiyoruz!"