22 Eylül 2024 Pazar

Kobanê'de binler işgale karşı yürüdü

Kobanê halkı Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sokaklara çıktı, "Topraklarımızda işgalci istemiyoruz" dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kobanê halkı sokaklara çıktı, binlerce kişi işgale karşı direniş çağrısı yaptı.

Kobanê'de Özgür Kadın Meydanı'nda toplanan binlerce kişi "İşgale hayır", "Kahrolsun faşizm" ve "Şehit namirin" sloganlarıyla Şehit Agit Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda açıklama yapan Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mihemed Şahin, "Halkımız topraklarında işgalci istemiyor" dedi.

Şahin şunları kaydetti, "Yoktan bir devrim yaratan, baskıdan özgürlüğü sağlayan ve kendilerini bağlayan esaret zincirlerini kıran halk, bugün kendi kendini yönetiyor ve topraklarını çocuklarının emeği ile koruyorlar. Bu insanlar bu nedenle katliamlarla karşı karşıya kalıyor."

Kuzey ve Doğu Suriye'de özerk demokratik sisteminin başarıyla devam etmesi için mücadele edeceklerini dile getiren Şahin, "Bu projenin başarılı olması için birlik olup çocukların izinden gitmeliyiz. Bugün çocuklarımız Türk uçakları tarafından okullarında bombalanıyor, her an hedef alınıyor" ifadelerini kullandı.

AVUKATLARDAN İŞGALCİLERE KARŞI ÇIKMA ÇAĞRISI
Tebqa ve Rakka Avukatlar Birliği, Türk devletinin işgal planlarına karşı Suriye topraklarını savunma çağrısı yaptı. Toplumsal Adalet kurumu önünde bir araya gelen avukatlar adına konuşan Rakka Avukatlar Birliği Eşbaşkanı Xalid El Hesen, bölgeye yönelik işgal saldırılarının arttığına dikkat çekti. El Hesen, "İşgalci Türk devletinin, sınır hattında halkımıza yönelik devam eden aralıksız saldırganlığı nedeniyle dünyadaki insani ve hukuki örgütlere, insan hakları ihlallerini görmeleri ve Türk rejiminin silahlı insansız hava araçlarıyla komutan ve sivillere yönelik işlediği suçları belgelemeleri çağrısında bulunuyoruz. Çünkü Suriye ve Irak egemenliğinin açıkça ihlalidir" dedi.

El Hesen, Suriye genelinde yaşayan tüm halklara işgal saldırılarına karşı mücadele çağrısı yaparken, Şam hükümetini de sorumluluklarına sahip çıkmaya davet etti.