20 Eylül 2024 Cuma

KKÖ: Aynur Ada ve Ceren Güneş'i sevgi ve bağlılıkla anıyoruz

Til Temir direnişinde şehit düşen DKP/Birlik savaşçısı Özge Aydın (Ceren Güneş), BÖG savaşçısı Göze Altınöz'e (Aynur Ada) ilişkin açıklama yapan Komünist Kadın Örgütü, "Aynur Ada ve Ceren Güneş'i sevgi ve bağlılıkla anıyoruz" dedi.


Marksist Leninist Komünist Parti/Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ), Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik) savaşçısı Özge Aydın (Ceren Güneş), Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Göze Altınöz'ün (Aynur Ada) Kuzey ve Doğu Suriye'nin Til Temir kendinde şehit düşmesine ilişkin açıklama yaptı.

KKÖ'nün "KKÖ: Ceren Güneş ve Aynur Ada yoldaşlar ölümsüzdür!" başlıklı 2019/03 sayılı ve 10 Kasım 2019 tarihli açıklamasında "Onlar, erkek egemen kapitalist sistemi ve onun içindeki her türlü 'kolay' yaşam imkanlarını reddederek kendi tarihlerini devrimci tarzda gerçekleştirdiler. Rojava'da enternasyonal taburda onlarla birlikte savaştık ve devrimci pratiklerine tanıklık ettik. Savaş siperlerinde omuz omuza Rojava kadın devrimimizin savunmasında yer aldık" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:
"Ceren ve Aynur'un; ataerkil burjuva düzenden kopuşun, kadına biçilen geleneksel rollerle keskin bir pratik hesaplaşmanın örnek devrimcileri olan bu iki öncü kadının idealleri ideallerimizdir. Bu idealler için her cephede savaş düzeyimizi yükselteceğimize ve onlara devrimci bağlılığımızı her adımda daha da güçlendireceğimize bir kez daha söz veriyoruz.

"Genç yaşta partilerinin içinde stratejik görevler omuzlama sorumluluklarından, cüretlerinden, cesaretlerinden ve kararlılıklarından güç alacağız. Önderleşme ve komutanlaşma pratiklerinden öğrenecek, önderleşme tarzımızda bunu içermenin bütün imkanlarını zorlayacağız.

"Rojava siperlerinde büyük bir özveri ve kararlıkla savaşarak ölümsüzleşen tüm kadın yoldaşlarımızı bir kez daha selamlıyor, Aynur Ada ve Ceren Güneş şahsında sevgi ve bağlılıkla anıyoruz. Rojava'nın işgaline karşı savaşımda ölümsüzlüğe yürüyen bütün direniş kahramanlarına zafer sözü veriyoruz."