20 Eylül 2024 Cuma

KKÖ Avrupa Örgütü: Mirasın günümüzü ve geleceğimizi aydınlatacak

Ömrünün yarım asırlık bölümünü devrim ve sosyalizm mücadelesine adayan ölümsüzleşen İbrahim Okçuoğlu'na ilişkin açıklama yapan MLKP/KKÖ Avrupa Örgütü, "Ömrünü adadığın devrim ve sosyalizm mücadelesini zafere taşıyacak ve son günlerinde söylediğin gibi 'ümit sizdedir' sözlerinin bir devrimcinin yaşamında edinebileceği tüm anlamları kuşanacağız" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) Avrupa Komitesi, ölümsüzleşen komünist aydın İbrahim Okçuoğlu'nun mücadelesini sürdüreceğini kaydetti. MLKP'nin kurucu kadrolarından Okçuoğlu'nun bu sabah ölümsüzleşmesinden derin üzüntü duyulduğu belirtilen açıklama, şu ifadelerle devam etti:

'MÜTEVAZİ BİR DEVRİMCİ HAYAT SÜRMÜŞTÜR'
"Ömrünün yarım asırlık bölümünü devrim ve sosyalizm mücadelesine adayan yoldaşımız, Marksizm ve Leninizmin tüm teorik birikimini özümseyerek sınıf mücadelesinin hizmetine sunarak yaşama veda etmiştir. Okçuoğlu yoldaş, emperyalist-kapitalist sistemin işçi ve emekçilere, kadınlara ve gençlere karşı kahredici tüm sonuçlarını bilinçli bir yaşam tercihi ile karşılamış örgütlü ve partili bir komünist aydın olarak mütevazi bir devrimci hayat sürmüştür. Faşist rejime karşı mücadele de marksist-leninist bir aydın olmanın tutarlılığı ile safını korumuş ve bu çizgisinden milim sapmadan partisinin çağrı yaptığı tüm görevleri partili bir militan olarak yerine getirmiştir.

'ÖZEL MÜLKİYET DÜNYASINI ELİNİN TERSİYLE İTTİ'
"Uzun yıllar önce bir öğrenci olarak geldiği Avrupa'da devrimcileşmiş olmasına ve daha iyi bir yaşam kurma olanaklarına rağmen tavizsiz bir tercihle tüm aklı ve yüreğiyle inandığı değerlerle yaşamayı bilmiştir. Onun elinin tersiyle ittiği ne varsa, özel mülkiyet dünyasının insana reva gördüğüdür. Onun değerleri komünal hayatın izleri ile yüklüdür. Bir komünistin tüm sadeliği ve onuru ile sürdürdüğü bu koca ömür bizdendir, bir işçinin yalın yaşamına benzerdir. Yoldaşlarının 'Doktor'u', genç devrimcilerin 'Hoca'sı' İbrahim Okçuoğlu'nun yaşamı kuşaktan kuşağa bir çok devrimcinin yetiştirilmesine tanıklık eder.

'MARKSİST-LENİNİST ÖĞRETİLERİ GENÇ DEVRİMCİLERE TAŞIDI'
"Marksist-leninist öğretinin genç devrimcilere taşınması ve pratikleştirilmesi O'nda bir ayrım çizgisidir. Avrupa, Türkiye ve Kürdistan'da yüzlerce gencin yetiştirilmesindeki sonsuz emeği ile saygın bir komünisttir. Gençlik kamplarındaki 'Hoca' olmanın uyandırdığı ciddiyet, onun esprilerle yüklü sohbetlerinde her zaman yenilgiye uğramıştır. Bir işçi veya bir genç devrimci ya da herhangi bir yoldaşı ile kurduğu eşit ve yoldaşça bağ, ölümsüz yoldaşlarımızın sadeliğini taşır.

'KADIN YOLDAŞLARIYLA HEP DAYANIŞMA İÇİNDEYDİ'
"Kadın özgürlük mücadelemizin edindiği deneyim ve ulaştığı düzey bakımından kadın devriminin teorik-pratik düzlemine ilişkin sınırsız ve özgür tartışmalar yürüterek fikrini esirgemeyen duruşu partili bir erkek komünistin olması gereken sorumluluk düzeyini yansıtır. Genel olarak kadınların bertaraf edildiği, erkeğin hakimiyet alanında bulunan teorik alanda; fikir üreten, söz söyleyen ve görüşlerinin mücadelesini yürüten kadın yoldaşlarıyla hep bir dayanışma içerisinde olduğu sayısız örnek vardır. İşçi ve emekçi kadınların devrimci mücadeleye katılımı, parti saflarında örgütlenmesinin araçları ve zemininin güçlendirilmesi kadın yoldaşlarıyla sıklıkla tartışma konusu olmuştur. Parti
saflarında kadınların etkinleşerek özneleşmesi, eleştirelliğin aynı düzeyde geliştirilmesi Doktor yoldaşın önemsediği bir konudur.

'MİRASI GÜNÜMÜZÜ VE GELECEĞİMİZİ AYDINLATACAKTIR'
"Okçuoğlu yoldaş teorik alanla sınırlı olmayan bir yazınsal pratiğe sahip olarak yeni kuşak devrimcilere de büyük emekler vererek, güncelliğini daima koruyacak eserler bıraktı. Yazdığı kitap ve broşürler, çeviriler, makaleler güncelliğini yitirmeden günümüzü ve geleceğimizi aydınlatacaktır. Sıklıkla çıktığın yolculuklardan birine uğurlar gibi vedalaşmayacağız seninle Doktor yoldaş... Ömrünü adadığın devrim ve sosyalizm mücadelesini zafere taşıyacak ve son günlerinde söylediğin gibi 'ümit sizdedir' sözlerinin bir devrimcinin yaşamında edinebileceği tüm anlamları kuşanacağız. Yaşasın devrim ve sosyalizm! Devrim şehitleri ölümsüzdür! Yaşasın kadın devriminin güneşi; MLKP/KKÖ."