16 Eylül 2024 Pazartesi

Kızıldeniz'de Yunan tankerine düzenlenen operasyonun görüntüleri yayınlandı

Tahran, İRNA- Yemen ordusu, Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal ettiği için Kızıldeniz'de Yunan tankerine düzenlenen operasyonun görüntülerini yayınladı.

Yemen ordusu, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal ettiği için Kızıldeniz'de Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından hedef alınan SOUNION adlı Yunan gemisine düzenlenen saldırının görüntülerini yayınladı. El-Mesire'nin haberine göre Yemen Silahlı Kuvvetleri daha önce SOUNION adlı petrol tankerinin, siyonist düşmanla işbirliği yapan bir şirkete ait olduğunu ve geminin batmakta olduğunu duyurmuştu.

Yemen ordusu, cuma günü yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden gemi ve şirketlerin daha acı darbelerle karşı karşıya kalacakları konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri ayrıca, Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'ndan geçen tüm gemilerden, Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından şüphe edilmemeleri için, bilgilerini ve navigasyon sistemlerini maniple etmekten kaçınmalarını istedi. Yemen Silahlı Kuvvetleri, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki suçları durdurulana kadar operasyonlarına devam edeceğini belirterek, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağına saygı gösteren şirketlere de teşekkür etti.