2 Ekim 2024 Çarşamba

Kırıklar önünden seslendiler: Çocuklarımız derhal tahliye edilsin

İzmir'deki Adalet Nöbeti 43. gününde Kırıklar F Tipi Hapishane önünde açıklama tutsak yakınları, "Çocuklarımız bir an önce tahliye edilsin" dedi. 

Hasta ve infazları yakılan tutsakların aileleri, İzmir'de sürdürdüğü Adalet Nöbeti eyleminin 43. gününde Buca Kırıklar F Tipi Hapishane önünde açıklama yaptı. Sık sık "Biji berxwedana zindana" ve "Jîn Jîyan Azadî" sloganları atan tutuklu yakınları, zılgıtlar çekti. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi Buca İlçe Örgütü yöneticileri de katıldı. 

Tutsak yakını Medine Kaymaz, hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi için cezaevi önüne geldiklerini söyledi. Hapishanelerden cenazelerin değil, çocuklarının çıkmasını istediklerini dile getiren Kaymaz, "Bu ülkeye adalet ve insanlığın gelmesini istiyoruz. Çocuklarımız üzerindeki zulüm bitsin. Yıllardır adalet talep ediyoruz. Bu ülkede adalet olmadığı için sesimizi duyan da yok. Bu zulüm nereye kadar sürecek. Çocuklarımızın özgürlüğü için adalet, barış istiyoruz" dedi.

Tutuklu yakını Hanım Sever ise hapishaneden cenazelerin çıkmasını istemediklerini yineledi. Silivri 5 Nolu L Tipi Hapishanesi'nde yaşanan ölümlere dikkat çeken Sever, tüm tutuklular için mücadele verdiklerini belirtti. Sever, "Yeter artık, tecrit kalksın. Oğlum 28 senedir tutuklu, 2 senedir görmüyorum. Hasta oluyor, tedavi edilmiyor. Çocuklarımızı bıraksınlar onları biz hastaneye götürelim. Artık tahammülümüz kalmadı. Biz barış istiyoruz. Türkiye de adalet, vicdan yok. Çocuklarımız bir an önce tahliye edilsin" diye konuştu.