20 Eylül 2024 Cuma

Kiel'de ölümsüzleri anma etkinliği

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Kiel'de düzenlenen gecede, ölümsüzleşenlerin izinden mücadelenin süreceği vurgulandı.

Almanya'nın Kiel kentinde "Gelenekten geleceğe, ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla Kasım Şehitler Ayı etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğin gerçekleştiği salon devrime can suyu olan önderlerin fotoğraflarıyla etkinlik salonu donatıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı anma etkinliği devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı.

Komünist gençler salona bayrak ve sloganlarla yürüyüşle geldi, Devrim Andı içti.

MLKP'nin mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam eden anmada, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) adına konuşmayla devam etti.

MLKP/KKÖ: ONLARA DEVRİM SÖZÜMÜZ VAR
Kitlenin selamlanmasıyla başlayan konuşmada, ölümsüzleşenleri anmanın öneminin üzerinde duruldu. Konuşmada, "Dünyanın her yerinde ölümsüzleşen devrimcilerin anılarına bağlılık aynı zamanda mücadeleyi birkaç adım ileri taşımak anlamına geliyor" denildi. Sömürgeci faşist diktatörlüğün tüm baskı ve saldırılarına rağmen direnen ve savaşan parti gerçeğinden bahsedilen konuşma şöyle devam etti: "Faşist diktatörlük Suruç katliamı ile başlattığı tasfiyeci saldırganlık sürecinde partimizi Kürt ulusal kurtuluş mücadelesi ile birlikte özel hedef haline getirdi. Faşist saray rejimi, gözaltı ve tutuklama saldırılarını aralıksız sürdürürken, hapishanelerde baskıları, keyfi uygulamaları arttırıyor. Partimizin değişik düzeylerdeki önder ve yönetici kadrolarını suikastlarla, üslerinde kuşatarak, hava bombardımanlarıyla katletmek için tüm imkanlarını seferber ediyor. Bütün bunlar MLKP'nin en ağır bedelleri göğüsleyerek savaşmaya devam etmesini, Türkiye ve Kürdistan devrimi için, Rojava devriminin savunulması ve sosyalist geleceği için, Türkiye Kürdistan'da, Avrupa'da, dünyada devrimci ve komünist birliklerin geliştirilmesi için tüm gücünü, imkanlarını, birikimini seferber etmesini engelleyemiyor."

MLKP/KKÖ temsilcisi siyasal mücadelenin artan görevlerine işaret ederek ölümsüzleşenlere bağlılığın onların emanet ettiği görevlere dört elle sarılmaktan, mücadelenin ihtiyaçlarına yanıt olmaktan, evlerini, olanaklarını partiye açmaktan geçtiğini ifade ederek ölümsüzlere bağlılık ve devrim ve sosyalizm idealine bağlılık sözünü yineledi.

Etkinlikte şiir ve müzik dinletisi yapıldı.

KGÖ: GENÇ KOMÜNİSTLERE DEVRİM SÖZÜMÜZ VAR
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada ölümsüzleşenler selamlanarak Kasım ayının bağlılık ve eylem adı olduğu vurgulandı. İçinde bulunulan dönemin bedel dönemi olduğu belirtilen konuşmada, bedel ödemenin zorunluluğunun altı çizildi. Yasemin Çiftçi, İvana Hoffmann, Cebrail Günebakan'dan, Zilan Destandan, Özgür Namoğlu şahsında ölümsüzleşen genç komünistlerden komsomolca savaşmanın mirasının devralındığı söylendi. Konuşmada, son olarak hesap sorma ve devrim sözü verildi.

TSP: DEVRİMCİ TUTSAKLAR ONURUMUZDUR
Tutsakların Sesi Platformunun (TSP) mesajı okunarak devrimci tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı. Hapishanelerde devrimci tutsaklara yönelik artan baskılara dikkat çekilen mesajda, devrimci tutsakları maddi ve manevi olarak sahiplenmenin önemi üzerinde duruldu.

ÖLÜMSÜZLERİN YAKINLARI: GURURLUYUZ, ONURLUYUZ
Etkinlik, ölümsüzlerin yakınlarının sahneye çağrılıp çiçek verilmesi, kitleyi selamlayan konuşmalarla devam etti.

YETER: ÖLÜMSÜZLEŞENLERİN YOLDAŞI OLMAKTAN OLMAKTAN DOLAYI GURURLUYUM
Süleyman Yeter'in kuzeni söz aldı. Ölümsüzlerden öğrenmenin mücadeleye daha güçlü sarılmak, devrimci faaliyete eleştirel bakmak, onlardan öğrenmek, onların anısına bağlı kalarak daha fazla yük omuzlamak, kendi gelişimine eleştirel bakmak olduğunu belirtilen konuşmada "Ölümsüzleşenlerin yoldaşı olmaktan, partimin bir parçası, yapıcısı olmaktan dolayı gururluyum, onurluyum" dedi.

OKÇUOĞLU: BEN SADECE BABAMI DEĞİL ÖĞRETMENİMİ KAYBETTİM
Ardından söz alan İbrahim Okçuoğlu'nun oğlu ise; üç ay önce kaybettiği babasının acısının hâlâ çok derin olduğunu belirterek konuşmasına başlayarak şunları söyledi: "Hayatı sosyalizmdi. Bunun için her şeyi yaptı ve her geçen gün bunun için savaştı. Çok fazla para ve pahalı şeyler almadan büyüttü bizi. Babam hayatta başka şeylerin önemli olduğunu öğretti. Ben sadece babamı kaybetmedim, her şeyi bilen ve hayatı öğreten öğretmenimi kaybettim" diyerek devrim ve sosyalizm uğruna yaşamını yitirenlere bağlılığın önemi üzerinde durdu.

Kürdistan Şehit Aileleri Kurumu adına yapılan Kürtçe konuşmada ise; şehitlere bağlılığın önemi vurgulandı. Konuşmalar; "Şehit Namırın" ve "Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur" sloganlarıyla yanıtladı.

Etkinlik, ezgilerle sona erdi.