22 Eylül 2024 Pazar

'Kıdem tazminatı Meclise gelirse greve gideceğiz'

Adana'da Genel-İş kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı yapılan eylemde, kıdem tazminatın fona devrinin Meclise getirilmesi durumunda greve gidecekleri belirtildi.

Kıdem tazminatının fona devri girişimine karşı DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Adana Şubesi, örgütlü olduğu Adana Büyükşehir, Seyhan, Çukurova belediyeleri şantiyeleri ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde eylem yaptı.

Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde yapılan eylemde konuşan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, uluslararası sermayenin, IMF'nin ve ülkedeki temsilcilerinin kıdem tazminatını ortadan kaldırmak istediğini söyledi. DİSK Başkanlar Kurulu olarak yaptıkları açıklamalarda tüm işçilere ve işçileri temsil eden diğer sendikalara da seslendiklerini ifade eden Gündoğdu, "Kıdem tazminatı bizim 90 yıllık kazanımımız. Eğer ortadan kaldırılırsa hiç birinizin burada çalışma şansı kalmayacak. İşten çıkarma kolaylaşacak. Kıdem tazminatı verilmeyeceği için kimsenin güvenceli bir iş yaşamı olmayacak. TİS'lerin de anlamı kalmayacak" dedi.

Seyhan Belediyesi Park ve Bahçelerde açıklama yapan İşyeri Baştemsilcisi Savaş Kartal "Kıdem tazminatı ile ilgili konuşulacak tek şey, mevcut sistemin güçlendirilmesi, kuvvetlendirilmesi, bir gün bile çalışsa tüm işçilerin istifa hali dahil kıdem tazminatı alacağı bir düzenlemenin yapılması ve işverenler işçilere kıdem tazminatını vermediğinde devletin kanun hakimiyetini sağlamasıdır" dedi. 

Park ve Bahçeler'de konuşan Hüseyin Yaşar Gündoğdu, "Bunu meclise getirmeye kalkarlarsa biz de üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve tüm işyerlerinde iş bırakacağız. Bu kıdem tazminatını hiç kimseye yedirmeyeceğiz" dedi. Belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilerin TİS sürecine dair bilgi de veren Gündoğdu, "Belediye şirket işçilerine dair TİS sürecini başlattık. Bakanlıktan yetki geldiğinde burada taslak çalışmamızı yapıp belediyeye sunacağız. Bu konuda da önümüzdeki süreçte ortak mücadeleye devam edeceğiz" dedi.