22 Eylül 2024 Pazar

Kıdem tazminatı için İzmir'de eylem

Kıdem tazminatını gasp edilmesi girişimine karşı İzmir'de eylem yapan DİSK Ege Bölge Temsilciliği, hükümeti tarihten ders çıkarması için uyardı. DİSK, işçi sınıfının hakları için omuz omuza mücadele edeceğinin altını çizdi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adı altında kıdem tazminatının gasp edilmesi girişimine karşı İzmir'de Konak Meydanında eylem yaptı.

"Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir", "Kıdem tazminatıma dokunma", "Kıdem tazminatı onurumuzdur", "BES'le de gelseniz, TES'le de gelseniz PES etmeyeceğiz" yazılı pankartlar ile "Sıkışınca kıdeme dayan" yazılı dövizler taşınan eyleme TMMOB, KESK, HDP ESP, Halkevleri, Sol Parti, TÖP, EMEP üye ve yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Örgütlenme Dairesi Başkanı ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, hükümeti toplumun neredeyse tamamını ilgilendiren kıdem tazminatını DİSK'i yok sayarak dayatmayla hayata geçirmenin beyhude bir hayal olduğunu ve tarihten ders çıkarması konusunda uyardı.

'DİSK, İŞÇİ SINIFININ DİRENİŞ BAYRAĞI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR'
"DİSK, işçi sınıfının haklı ve kararlı direnişinin bayrağı olmaya devam edecektir" diyen Çalışkan, şöyle devam etti: "Kıdem tazminatını bir işveren sorumluluğu olmaktan çıkaracak, iş güvencesi dayanağı işlevine son vererek işten çıkarmaları kolaylaştıracak, işverene iş sürecinde keyfiyet olanağı verecek, son ücret ile bağını kopararak kıdem tazminatının miktarını düşürecek planların müzakere edilecek hiçbir yanı yoktur. Fon, kıdem tazminatımıza, birikmiş emeğimize ve geleceğimize el koymak demektir."

Kıdem tazminatı ile ilgili konuşulacak tek şeyin, mevcut sistemin güçlendirilmesi, kuvvetlendirilmesi, bir gün bile çalışsa tüm işçilerin istifa hali dahil kıdem tazminatı alacağı bir düzenlemenin yapılması ve işverenlerin işçilere kıdem tazminatını vermediğinde devletin kanun hakimiyetini sağlaması olduğunun altını çizen Çalıkan, işçi sınıfının hakları için omuz omuza mücadele edeceğini vurguladı.