18 Eylül 2024 Çarşamba

'KHK'lar iptal edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz'

OHAL ve KHK düzenine karşı direniş bugün Kadıköy ve Bakırköy'de yapılan eylemlerle devam etti. KESK üyeleri, "KHK'lar iptal edilene ve haksız bir şekilde işten atılan herkes işine dönene kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi.
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyeleri Kadıköy ve Bakırköy'de yapılan eylemlerle 65. haftasını tamamladı.
 
KADIKÖY
 
Kadıköy Altıyol'daki direniş alanında emekçiler "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartını açarak sloganlarla eylemlerine başladılar. "İşimizi geri alacağız", "AKP'nin memuru olmayacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını atan emekçiler adına basın açıklamasını Sema Uçar okudu.
 
Haksız, hukuksuz bir şekilde işlerinden ihraç edildiklerini belirten Uçar, 65 haftadır bu saldırıya karşı direnişlerinin devam ettiğini söyledi. Uçar, devrimci, ilerici kamu emekçilerinin kamudan tasfiye edilmek istendiğini ifade etti. İhraç saldırılarına rağmen onurlu kamu emekçileri olarak AKP'nin memuru olmayı reddettiklerini belirten Uçar, kamusal hizmetlerin toplumsal çıkarlar için şekillendirilmesini, parasız eğitim ve sağlık ile bilimsel, laik ve anadilde eğitimi savunmayı sürdürdüklerini vurguladı.
 
OHAL fırsatıyla AKP iktidarının kendisinden olmayan gazetecilere, avukatlara, öğrencilere, milletvekillerine yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarına değinen Uçak, "OHAL kalkana, KHK'lar iptal edilene ve haksız bir şekilde işten atılan herkes işine dönene kadar direnmeye devam edeceğiz. Üstümüze verdikleri karanlığı devirmeye bir mum alevi yeter. Bu zulüm, bu sömürü düzeni sonsuza kadar sürmeyecek, onlar yenilecek biz kazanacağız. İşimize mutlaka geri döneceğiz" diye belirtti.