4 Ekim 2024 Cuma

KGÖ MK: KGÖ'ye katıl, Onların ideallerini zafere taşı'

MLKP'nin kuruluş pankartını asarken ölümsüzleşen Erdal Balcı'nın şehit düştüğü Kasım ayının ölümsüzler ayı ilan edildiğini hatırlatan KGÖ MK, yaptığı yazılı açıklamayla tüm üniversiteli, liseli, işçi, işsiz tüm gençlere seslendi ve devrim şehitlerinden öğrenerek mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Merkez Komitesi (MK), yazılı bir açıklama yaparak üniversiteli, liseli, işçi, işsiz tüm gençlere seslendi; devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzlerin izinde yürüme çağrısı yaptı.

4 Kasım 1994 tarihinde, 10 Eylül 1994'te kurulan MLKP'nin kuruluş pankartını bir üst geçide asarken düşmanla girilen çatışmada şehit düşen Erdal Balcı'yı anan KGÖ, Balcı'nın ateş altındaki yürüyüşünün de nasıl ilerleyeceğinin yolunu gösterdiğini kaydetti.

"Bundandır ki Partimiz Erdal yoldaşın şehit düştüğü ayı ölümsüzler ayı ilan etti" diyen KGÖ açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

"Partimizin geride kalan çeyrek asırlık tarihi de ölümsüzlerin ve onların ideallerinin sarsılmaz savunucusu olma hattından yürümenin, ölümsüzlerin partisi olmanın tarihi oldu. Ateş altında süren mücadele gelişti, Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasına, Avrupa'ya yeraltından Dersim ve Karadeniz dağlarına doğru genişledi.

"Partimizin Yıldızı KGÖ'de bu tarih boyunca gerek verdiği mücadeleyle, gerek partimize yetiştirdiği kadro gücüyle gerekse de saflarında ölümsüzlüğe yürüyen Merkez Komite üyemiz Cebrail Günebakan ile prototip gençlik kadrolarımız olan Özgür Evrim Göçen, Şengül Boran, Erkut Direkçi ve onlarca üyesi ve sempatizanıyla bu tarihteki onurlu yerini aldı. Koray Aspir, Medine Özmez, Şevin Söğüt, Emre Aslan, Sinan Sağır, Berfu Dilan Canbay, Kerem Pehlivan, İrfan Gerçek, Ivana Hoffmann, Suphi Nejat Ağırnaslı gibi partimizin saflarında şehit düşmüş komünist militanlar yetiştirdi. Her biri partimizin birer seçkin militanıydı.

"Genç kadın, erkek ve LGBTİ+ arkadaş;

"Hepsi de sizler gibi üniversiteli, liseli genç olarak mücadeleyle tanıştı, KGÖ'yle buluştu. Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında devrimci gençlik hareketinin büyütülmesi, devrim ve sosyalizm mücadelesinin geliştirilmesi ve bu idealin zaferle sonuçlanması için gençliğin KGÖ ve Partimizin saflarına katılması için çalıştı, mücadele yürüttü.

"Onlar bu sömürgeci, faşist, cins kırımcı adaletsiz rejime isyan ettiler KGÖ saflarında örgütlendiler ve savaştılar. Onlar emperyalist küreselleşmenin ve kapitalizmin kar hırsının insanı, doğayı ve tüm canlı yaşamı giderek bir yok oluşa sürüklemesine karşı KGÖ saflarında birleşti ve savaştılar.

"Onlar üniversitelerde paralı eğitime, YÖK'e, Faşist Şef'in kayyumlarına, harç zamlarına, barınma sorununa, eğitimdeki eşitsizliğe, antibilimsel eğitim sistemine, geleceksizliğe, ülkücü faşist çetelere, ÖGB-Polis terörüne karşı KGÖ saflarına katıldılar ve çarpıştılar. Onlar liselerde, üniversitelerde, iş yerlerinde genç kadınlara dönük tacize, şiddete, mobbinge, tecavüzlere, cins kırımına dönüşen kadın katliamlarına, eğitim sistemindeki cinsiyetçiliğe karşı kadın özgürlükçü ve cins ayrımsız bir dünya için Kadın Devrimi programı etrafında KGÖ saflarına katıldılar ve mücadele yürüttüler.

"Onlar liselerde daha genç yaşlarında adaletsiz sınav sistemine, cinsiyetçi uygulamalara, polis-idare- ülkücü faşistlerin işbirliğine, örgütlenme yasağına, apolitikleştirme saldırılarına, uyuşturucu satışına, geleceksizliğe, özgürlüklerin ellerinden alınışına karşı KGÖ saflarına katıldılar ve isyan ettiler.

"Onlar LGBTİ+ bireylerin katledilmesine, homofobik ve transfobik tutumlara, gerici toplumsal normlara karşı toplumsal kurtuluş ve özgürlük için KGÖ saflarına katıldılar ve savaştılar.

"Onlar emekçi semtlerde anti faşist gençliğin uyuşturucu ve çeteler eliyle düzene bağlatılıp çürütülmesine karşı KGÖ saflarına katıldılar ve antifaşist mücadeleyi büyüttüler.

"Onlar faşist diktatörlük ve emperyalist güçlerce desteklenen barbar DAİŞ çeteleri Şengal'i, Kobanê'yi, işgal edip Rojava Kadın Devrimini boğmaya çalışırken sınırları aşıp Partimiz MLKP saflarında silah başına geçerek DAİŞ'i yenilgiye uğratmak için savaştılar ve bunu başardılar.

"Onlar devrimin yaralarını sarmak, 21. yüzyılın Stalingrad'ı olan Kobanê'yi yeniden inşa etmek ve en güzel düşlerimizi orada kurmak, halklar arasında köprü olmak için canla başla çalıştılar ve devrimle buluşmaya giderken katledildiler.

"Genç arkadaş;

"Onlar KGÖ saflarına katıldılar, savaştılar, mücadele yürüttüler ve idealleri için ölümsüzlüğe yürüdüler.

"Tıpkı idealleri için Bolivya dağlarında ölümsüzlüğe yürüyen Che gibi. 

"Tıpkı Kızıldere'de 'biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik' diyen Mahir Çayan gibi. 

"Tıpkı darağacında 'yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği' diyen gençlik önderi Deniz Gezmiş gibi.

"Tıpkı Amed zindanında ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkaya gibi.

"Tıpkı sömürgeciliğe karşı bedenini ateş topuna çeviren Mazlum Doğan gibi.

"Tıpkı hayatını devrim ve sosyalizm davası, adil, eşit, yaşanılabilir, cins özgürlükçü bir dünya için ortaya koymuş ve bu uğurda ölümsüzleşmiş onbinlerce kadın, erkek ve LGBTİ+ genç birey gibi.

"Çünkü onlar biliyordu ki bu adaletsiz, eşitsiz, sömürücü, erkek egemen sistemi yıkmanın yolu örgütlü mücadeleden geçer. 

"Çünkü onlar biliyordu ki bireysel kurtuluş diye bir şey yoktur.

"Çünkü onlar biliyordu ki insanlığın, doğanın, tüm canlı yaşamın kurtuluşu için bu sömürgeci erkek egemen kapitalist sistemi örgütlü bir mücadeleyle yıkmadan gerçek bir kazanım olamayacaktır.

"Üniversiteli, liseli, işçi ve işsiz genç arkadaş;

"O zaman onların ideallerini ve bayraklarını daha yukarı taşımak için sizler de saflarımıza katılın, örgütlü mücadele bayrağını yükseltin. 

"Partimiz MLKP'nin ve Komünist Kadın Örgütümüzün her türlü mücadele cephesinde görev ve sorumluluk alın. 

"Şehitlerimizden ve tutsaklarımızdan boşalan görev yerlerini doldurun.

"Sömürgeci faşist şeflik rejimini yıkmak, bölge ve dünya devrimini gerçekleştirmek için MLKP'e ve KKÖ'ye güç verin.

"Kasım ayında her yerde şehitlerimizin anmalarına, ailelerini ziyaretlere, devrim ve sosyalizm şehitlerimizin mezar ziyaretlerine katılın.

"Kampüslerde, liselerde, emekçi semtlerde onlar için anmalar örgütleyin duvarları ölümsüzlerimizin sloganlarıyla donatın.

"Onların hayatlarını anlatan yazı ve kitapları okuyup eğitim örgütleyin, onlardan öğrenin, tanıdıklarınıza onları anlatın.

"KGÖ'ye katılın devrimci gençlik mücadelesini yükseltin."