20 Eylül 2024 Cuma

KGÖ 29. savaş yılını selamladı

29. savaş yılını Almanya'da korsan eylemle kutlayan Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), "Yılmaz Behrareş yoldaş şahsında, bütün ölümsüzlerimizin ideallerini gerçekleştirmek, Kürdistan ve Filistin'deki sömürgeciliğe son vermek ve sosyalizme ulaşmak için savaşıyoruz, savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Almanya'nın Leipzig kentinde, Komünist Gençlik Örgütü'nün (KGÖ) 29. yılı, şehir merkezinde yapılan korsan yürüyüşle kutlandı. "Bijî Berxwedana Rojava", "Kürdistan'da Serhildan, Filistin'de İntifada!" sloganlarıyla ezilen halklarla dayanışma çağrısı yapılırken, "Yaşasın Partimiz MLKP", "Partinin yıldızı, Komünist Gençlik Örgütü" ve "Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor!" sloganlarıyla 29. savaşım yılı selamlandı.

Eylemi gerçekleştiren KGÖ'lüler şu ifadeleri kullandı: "25 Ekim'de, Komünist Gençlik Örgütü'müzün 29. yıldönümünde, Leipzig'de korsan bir yürüyüşle partimiz MLKP'nin ve gençlik örgütü KGÖ'nün 29. savaşım yılını selamladık. Rojava'ya yönelik işgal saldırıların yükseldiği, Gazze'nin siyonist sömürgeciliğin soykırım saldırılarıyla karşı karşıya olduğu ve Almanya'da göçmenlerin bulunduğu alanlara yapılan ırkçı saldırıların arttığı şu günlerde, artık sözle yetinmenin değil eyleme geçmenin vakti olduğunu eylemimizle dile getirdik.  Genç devrimciler olarak, umutsuzluğa karşı umudu, bireyciliğe karşı kolektifi, çaresizliğe karşı iradeyi koymanın sorumluluğunu kendimizde görüyoruz. Yılmaz Behrareş yoldaş şahsında, bütün ölümsüzlerimizin ideallerini gerçekleştirmek, Kürdistan ve Filistin'deki sömürgeciliğe son vermek ve sosyalizme ulaşmak için savaşıyoruz, savaşmaya devam edeceğiz! Komünist gençlik olarak bu sorumluluğa layık olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya ant içiyoruz! Devrimin zaferi için yaşasın partimiz MLKP. Yaşasın Rojava Devrimimiz! Yaşasın Filistin halkının direnişi! Yaşasın kadın devrimi ve LGBTİ+'ların kurtuluşu! Yaşasın sosyalizm!"