7 Ekim 2024 Pazartesi

KESK'ten Özışık'ın açıklamaları hakkında suç duyurusu

KESK, Süleyman Özışık'ın Bakan Soylu ve OHAL Komisyonu'na dosya götürerek bazı kişileri göreve iade ettirdiği iddiası üzerine suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

KESK, Süleyman Özışık'ın Bakan Soylu ve OHAL Komisyonu'na dosya götürerek bazı kişileri göreve iade ettirdiği iddiası üzerine suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. İddiaların KHK'lar ve OHAL Komisyonu'nun hukuksuzluğunu birkez daha gösterdiği ifade edilen açıklamada, komisyonun lağvedilerek hukuksuzca ihraç edilenlerin görevlerine iadesi talep edildi.

KESK, Süleyman Özışık'ın "Ben gerek Süleyman Soylu'ya, gerek OHAL işlemleri komisyonuna, gerek diğer mercilere masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm. Dedim ki ‘Bu insanlar eğer masum çıkmazsa hesabını benden sorun'. Araştırmalar yapıldı, hepsinin bir iftiraya kurban gittiği ortaya çıktı ve hepsi görevlerine iade edildi" sözlerine dikkat çekerek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

"Süleyman Özışık kimdir? Dosyalar niçin ona gidiyor?" diye sorulan açıklamada, bu konudaki iddiaların soruşturularak suça ortak olan herkes için gereğinin yapılması gerektiği ifade edildi. On binlerce kamu emekçisinin hukuksuzca ihraç edildiği, göz boyamak için bir komisyon kurulduğu ve böylece mağduriyetin yıllara yayıldığı belirtilen açıklamada, "Özışık'ın ifşasından anlaşıldığı kadarıyla siyasal çıkara maddi çıkar da eklenmiştir. Başından beri ihraçların güvencesizleştirmenin en büyük adımı olmasının yanı sıra iktidarın kadrolaşma ve devleti tek parti devleti haline getirmede başvurduğu sivil darbe uygulaması olduğunu belirtiyoruz. Yine KESK'lilerin sendikal eylem ve etkinliklere katıldıkları, iktidarın emek karşıtı politikalarını eleştirdikleri ve teşhir ettikleri için ihraç edildikleri, komisyondaki dosyalarının da bekletilerek ikinci bir öç almaya dönüştürüldüğünü ısrarla ifade ettik. Tüm gelişmeler ve son olarak Özışık'ın itirafı görüş ve değerlendirmelerimizi doğrulamaktadır" denildi.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu lağvedilmesi talebini tekrarlayan KESK, Süleyman Özışık'ın iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi. Açıklamada, "İşlenen suça dâhil olan tüm kişiler istifa etmeli ya da görevden alınarak derhal yargılanmalıdır. Sürecin takipçisi olacak, er ya da geç yargıda hesap vermelerini sağlamak için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" denildi.