22 Eylül 2024 Pazar

KESK'ten ortak mücadeleyi büyütme çağrısı

2023 Bütçesiyle emekçilerin sırtındaki yükün daha da ağırlaşacağını kaydeden KESK Dersim Şubesi, kamu emekçilerini "sermayeye değil; halktan, emekten yana bütçe" talebini yükseltmeye, ortak mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

KESK Dersim Şubesi, "Sermayeye değil; halktan, emekten yana bütçe" talebini yükseltti. "2023 Bütçesiyle yükümüz artacak. Gittikçe artan bu yükü daha ne kadar taşıyacağız. Artık yeter, geçinemiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan okudu.

KESK, açıklamanın ardından maaş bordrolarını yaktı.

İktidarın yıllardır sarf ettiği "memurlara toplu sözleşme yapıyoruz memuru, emekliyi enflasyona ezdirmiyoruz" sözlerini hatırlatan Doğan, ancak maaşların TÜİK enflasyonunun dahi altında kaldığını belirtti.

Halkın yüzde 99'unun her geçen gün yoksullaşırken, güvencesizleşirken yüzde 1'lik azınlığın ise daha da zenginleştiğini kaydeden Doğan, "Sadece son iki yıl içinde emeğin büyümeden aldığı pay yüzde 11,2 azalırken sermayenin payı ise yüzde 11,1 arttı. Ülke biz çalışanlar için bir 'asgari ücretliler ülkesine' dönüştürüldü. 2023 Bütçesinde halkın sırtındaki veri yükü ağırlaşıyor. Başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerine bütçede ayrılan pay azalırken; faize, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine, müşteri garantili şehir hastanelerine, yol, köprü, havaalanı, tünel inşaatı müteahhitlerine, 'beşli çeteye', sermayeye aktarılan pay artıyor. Tüm kamu emekçilerini 'sermayeye değil; halktan,emekten yana bütçe' talebini yükseltmeye, ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.