20 Eylül 2024 Cuma

KESK'li kadınlar 8 Mart programını açıkladı

8 Mart programını açıklayan KESK'li kadınlar, "Öfkemizle isyanımızla kadın dayanışmasını örüyor, yaşamı yeniden kuruyoruz" şiarıyla derem bölgelerinde çok yönlü bir çalışma örgütleyeceklerini kaydetti.  

KESK Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilecek eylem ve etkinlik programını sendikanın Ankara'da bulunan genel merkezinde açıkladı. KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher, depremde yaşamını yitirenlere başsağlığı dileyerek, ilk andan itibaren örülen dayanışmanın içerisinde KESK olarak yer aldıklarını söyledi.

8 Mart'ı kadınların öfke ve artan bir bilinçle karşıladıklarını dile getiren Gevher, yaşanan depremin sonuçlarını tıpkı savaşlarda olduğu gibi kadınların ve çocukların daha ağır yaşadığını belirtti. 8 Mart kapsamında deprem bölgelerinde KESK Kadın Koordinasyon Çadırları üzerinden çok yönlü bir çalışmayı örgütleneceğini aktaran Gevher, 2-5 Mart tarihlerinde Hatay, İskenderun, Adıyaman, Maraş'ın Pazarcık ve Narlı ilçeleri, İslahiye, Malatya'da kadın dayanışmasını öreceklerini söyledi.

Gevher, 8 Mart'ta tüm kentlerden kadın platformları ile iktidarın ataerkil politikalarına karşı "Öfkemizle isyanımızla kadın dayanışmasını örüyor, yaşamı yeniden kuruyoruz" şiarıyla alanlarda olacaklarını kaydetti.