4 Ekim 2024 Cuma

Keskin ve Çapan'ın duruşması ertelendi

Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında "Berkin Elvan haberleri" gerekçesiyle yeniden görülen davanın duruşması, hakimin izinli olması gerekçesiyle ertelendi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında Berkin Elvan haberi gerekçesiyle açılan davada kararın Yargıtay'dan dönmesi üzerine yeniden başlayan davanın ilk duruşması Çağlayan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Eren Keskin ve Reyhan Çapan'ın katılmadığı duruşma hakimin izinli olmasından dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul'da Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülü katledilen Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesine dair Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinde çıkan haberler gerekçe gösterilerek gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

"18 yaşından küçük olan ve suçtan zarar görenlerin kimliğini açık vermek" iddiasıyla açılan davaya, 2013-2014 yılları arasında gazetede çıkan "Berkin Elvan'ı terörist tanımladılar", "Uyan artık be çocuk", "Berkin uykuda failler sokakta", "Berkin Eyleminde 6 kişiye gözaltı" ve "Berkin'siz yeni yıla girmiyoruz" haberleri gerekçe gösterildi. Yapılan yargılamada Eren Keskin ve Reyhan Çapan'a ayrı ayrı 10 bin 461 TL ceza verildi.

Keskin ve Çapan'ın avukatları, bunun üzerine Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Yargıtay, Keskin ve Çapan'a verilen para cezasını az bulurken, haberler nedeniyle daha fazla ceza verilmesini isteyerek, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.