22 Eylül 2024 Pazar

KESK üyelerinin 35. maddeye karşı direnişi sürüyor

35. maddeye karşı bir kez daha eylemde olan KESK Amed Şube Platformu üyeleri, ağızlarını siyah bantla kapatarak beş dakika oturma eylemi yaptı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şube Platformu, Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) iptal edilmesi kamu kurumlarında ihraçlara olanak sağlayan 375 Sayılı KHK'ye eklenen geçici 35. maddenin kaldırılması amacıyla bir kez daha Hazal Park'ta bir araya geldi.

Bu haftaki eylemde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 Nolu Şube Sekteri Volkan Tuncer açıklamalarda bulundu. Tuncer, 2016 darbe girişimi ardından bir gecede binlerce kamu emekçi haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edildiği söyledi. Tuncer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "OHAL KHK'lerin devamı olan 35'inci madde ile herhangi bir mahkeme kararı almaksızın bir delil gösterilmeden ihraç edildi. 39 haftadır bu hukuksuzluğa karşı sesimiz duyurmaya çalışıyoruz. Şuana kadar yaptığımız eylemlere kulağını kapatan ve söylediklerimizi işitmeyenleri karşı ağzımızı siyah bantla kapatarak protesto ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız görevlerine iade edene kadar mücadele edeceğiz."

Konuşmalar ardından KESK üyeleri ağızlarını siyah bantla kapatarak, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.