19 Eylül 2024 Perşembe

KESK üyeleri topladıkları imzaları Valiliğe teslim etti

OHAL kapsamında yayımlanan KHK'larla ihraç edilen KESK üyeleri, topladıkları imzaları İstanbul Valiliği önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından Valiliğe teslim etti.
OHAL kapsamında yayımlanan KHK'larla ihraç edilen KESK üyeleri, topladıkları imzaları İstanbul Valiliği önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından Valiliğe teslim etti.
 
"OHAL İnceleme Komisyonu'ndan oyalama değil, işimizi istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu adına Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Mike okudu.
 
Bir yıldır haftanın 4 günü İstanbul'un meydanlarında haksız ve hukuksuz yayınlanan KHK'lara, OHAL düzenine ve AKP faşizmine karşı direndiklerini ifade eden Mike, "Hiçbir hukuksal gerekçeye dayanmadan, herhangi bir idari soruşturmaya tabi tutulmadan, dava açılmadan, suçumuzun dahi ne olduğunu öğrenemediğimiz bizim bilmediğimiz ancak AKP'nin bildiği gerekçelerle kamusal görevlerimizden inraç edildik yani işlerimizden atıldık" diye kaydetti.
 
Ekmeğini onuruyla kazanan, işini alınteriyle, bilgi birikimiyle elde eden, hiç kimseye biat etmeyen, KESK'te örgütle devrimci, demokrat, yurtsever kamu emekçileri olduklarını vurgulayan Mike, "Belediye, sağlık, büro çalışanı, öğretmen, akademisyen, doktor ve hemşireyiz" dedi.
 
17 Temmuz 2017 tarihinden bu yana çalışmaya başladığı iddia edilen komisyondan bugüne kadar tahmin edici bir açıklama ya da karar çıkmadığını söyleyen Mike, "KESK'li emekçiler olarak AKP'nin memuru olmadığımız için bugün buradayız. Direnen kamu emekçileri gözaltına alınıyor hatta tutuklanıyor, yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda bırakılıyorlar. Asgari ücretle çalışanlar açlık sınırının altında ücrete mahkum ediliyor" diye belirtti.
 
Yapılan açıklamanın ardından alanlarda toplanan imzalar Valiliğe teslim edildi.