21 Eylül 2024 Cumartesi

KESK: Mücadelemiz sürecek

KESK İstanbul Şubeler Platformu, bir kez daha KHK'ların iptal edilmesi, ihraç edilen emekçilerin iadesi talebiyle eylem yaptı, "Mücadelemiz sürecek" dedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen emekçilerin iadesi talebiyle bu hafta da Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde açıklama yaptı.

OHAL'in ardından, 4283'ü KHK'larla, 487'si ise Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile olmak üzere toplam 4770 KESK üyesinin çalışma hakkı gasp edilerek ihraç edildi. Kurulan OHAL Komisyonu, 464 KESK üyesini görevine iade etti, ancak 1118'inin başvurusu reddedildi.

Göreve iade edilenlerden biri de Viranşehir Hürriyet İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yaparken ihraç edilen Arslan Durman. Durman, ihraç edildikten sonra bir inşaatta çalışmaya başladı ve 14 Nisan 2019'da iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdi. OHAL Komisyonu, Durman'ın yaşamını yitirmesinin ardınan aidesi yönünde karar verdi.

Son üç yıldır bunun için bir çok örneğin yaşandığını belirten KESK üyeleri, bu hukuksuzlağa son verilmesini istedi.

Açıklama yapan Abuzer Aslan, "Mezarda adalet, adalet değildir. Nasıl bir zulmün yaşatıldığının göstergesidir bu" dedi.

KESK üyelerinin, kamuda güvenceli çalışma, adil bir yargı sistemi, emeklilik yaşının düşürülmesi, parasız ve bilimsel eğitim, ücretsiz sağlık gibi talepler çerçevesinde mücadele ettikleri için hukuksuzluklara maruz kaldıkların belirten Aslan, iktidara seslendi: "Gözaltı ve tutuklamalarla bizi yıldıramaz, susturamazsınız. Nerede olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğiz."

İdlib'de yaşananları hatırlatan Aslan, "Savaşın ve çatışmaların bedelini yoksul halk çocukları canları ile ödüyor. Emperyalist güçler ve silah tekelleri savaştan, acıdan ve gözyaşından besleniyor" dedi.

Açıklama, "KHK'lar gidecek, biz kalacağız", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarının atılmasının ardından sona erdi.