22 Eylül 2024 Pazar

KESK mitingine fiili yasak: Bu dayatmayı reddediyoruz

17 Aralık'ta 2023 Bütçesine ilişkin talepleri dile getirmek için Tandoğan Meydanında yapacakları mitingin fiilen yasaklandığını duyuran KESK, kendilerine Tandoğan Meydanının ve saat sınırlaması dayatıldığını belirtti. Bu dayatmayı kabul etmeyeceklerinin altını çizen KESK Eşbaşkanı Yeşil, yarın Meclis kapısında talepleri dile getireceklerini belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK), "Seçim değil geçim bütçesi" şiarıyla 17 Aralık'ta Ankara Tandoğan Meydanında yapacağı miting valilik tarafından fiilen engellendi.

KESK Eşbaşkanları Şükran Kablan Yeşil ve Mehmet Bozgeyik'in katılımıyla bugün genel merkezde mitinge ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıdan birkaç saat önce yaptıkları başvuruya ilişkin valilikten bildiri geldiğini belirten Yeşil, Meclis'te görüşmeleri devam eden 2023 Bütçesine dair talepleri dile getirecekleri miting için Ankara Valiliğine 28 Kasım'da başvuru yaptıklarını söyledi.

Bugüne kadar başvurularına bir yanıt gelmediğini, tüm hukuki girişimlere rağmen de yanıt alamadıklarını dile getiren Yeşil, bu zaman diliminde mitinge çağrı yaptıklarını ve tüm kentlerde miting çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Basın toplantısından birkaç saat önce Valilik'ten yanıt geldiğini ifade eden Yeşil, şöyle aktardı: "Tandoğan Meydanı olarak başvurumuz kabul edilmediği Anıtpark'ta yapılması ayrıca miting saatleriyle ilgili sınırlama getirilmiş. Özellikle uzak yerlerden katılım olacağı göz önünde bulundurulacak 10.00 ile 14.00 arası sınırlama koyulan kararın bize tebliğ edilmesi maalesef fili bir yasaktır."

Bu kararın bir dayatma olduğunu ve bunu kabul etmeyeceklerini söyleyen Yeşil, yerellerde bütçe talepleriyle protesto eylem ve etkinlikleri düzenleyeceklerini de ekledi.

Hukuksal süreci başlatacaklarını dile getiren Yeşil, "Bu yasaklama ve engelleme bizlere geri adım attırmamıştır. Yarın tüm gücümüzle Meclis kapısında olacağız. Hem bütçe görüşmeleri devam ederken işyerlerinden topladığımız bütçe taleplerini içeren imzalarımız vardı onları teslim etmek üzere hem de bu antidemokratik yasakçı zihniyeti kınamak ve tepkimizi dile getirmek üzere 12.30'da Meclis Çankaya kapısı önünde olacağız" duyurusu yaptı .

Yeşil, 2023'ün yoksulluk, savaş bütçesi değil de halkın taleplerinin yer aldığı "Seçim bütçesi değil geçim bütçesi" olması için mücadele edeceklerini de yineledi.