19 Eylül 2024 Perşembe

KESK : İnsanca yaşam ve iş güvenliğimiz için OHAL'e hayır

İstanbul Valiliği önünde eylem yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu, "OHAL'de iş güvencemize, sendikal haklarımıza ve örgütlenme özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz" dedi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, "OHAL'de iş güvencemize, sendikal haklarımıza ve örgütlenme özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz" şiarıyla Valilik önünde basın açıklaması yaptı.
 
"İnsanca yaşam ve iş güvenliğimiz için OHAL'e hayır" pankartı açılan eylemde, "Ne OHAL, ne darbe, demokratik Türkiye", "Karanlığa teslim olmayacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.
 
Eylemde basın açıklamasını konuşan KESK İstanbul Şubeler Platformu adına Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ayfer Koçak, "20 Temmuz 2016 tarihinden bugüne süren OHAL ile hukuksuzluğun, adaletsizliğin, emeği hedef alan saldırıların merkez üssü haline getirilen bir ülkede hayatta kalma mücadelesi veriyoruz" dedi.
 
İktidarın OHAL'siz yapamadığını belirten Koçak, "Ülkenin yasalarla değil, fermanlarla yönetilir hale gelmesine itiraz eden herkesi susturmak, sindirmek için OHAL'le ayakta tuttukları baskı düzenine ihtiyaçları var" diye konuştu.
 
Koçak, sermaye yanlısı, emek karşıtı düzeni daha da acımasız bir biçimde sürdürebilmeleri, grev hakkını, sendikal hak ve özgürlükleri engellemek ve biz kamu emekçilerini iktidarlarının kapıkulu haline getirmek için OHAL'e ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
 
Fişleme, suçlama ve ihbarcılık sistemini ile 4 bin 218 KESK üyesinin işinden, ekmeğinden edildiğini kaydeden Koçak, fiilen yok edilen iş güvencesini kalıcı olarak ortadan kaldırmak, kamuda kuralsız, esnek, güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak için OHAL düzenine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
 
Koçak, "Demokrasiden, barıştan, hukuktan, adaletten, emeğin hakkını aldığı insanca bir yaşamdan yana olan herkesi; OHAL'in kaldırılması, KHK'lerin geri çekilmesi, hukuksuzca ihraç edilen/açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmelerinin sağlanması için, bugünden tezi yok içeride ve dışarıda barışçıl, laik ve demokratik ortamı sağlayacak adımların atılması mücadelesinde yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz" dedi.