20 Eylül 2024 Cuma

KESK Ankara Şubeler Platformu: Özak işçileri yalnız değildir

KESK Ankara Şubeler Platformu, Urfa'da direnişlerini sürdüren Özak Tekstil işçilerine destek verdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde tüm saldırılara karşı sendikal hakları ve insanca yaşama ve çalışma koşulları için mücadele eden Özak Tekstil işçilerine destek olmak için Sakarya Caddesi'nde yan yana geldi.

"Direnen Urfa Özak Tekstil işçileri yalnız değildir" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını platformun dönem sözcüsü İbrahim Kara okudu. AKP iktidarının ekonomik krizin faturasını işçiler, emekçiler ve yoksul halka çıkardığını dile getirerek, halkın içinde bulunduğu yoksullaşmaya karşı itirazlarını yükselttiğini söyledi.

İktidarın yükselen itirazları bastırmak için her türlü aracı kullandığının altını çizen Kara, her türlü saldırıya rağmen işçi ve emekçilerin kararlılığının yıldırılamadığına dikkat çekti. Fabrika ve işyerlerinde yükselen direnişlere işaret eden Kara, bu günlerde işçi ve emekçilerin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin sınıf dayanışması olduğunu vurguladı.

Özak Tekstil işçilerinin mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü söyleyen Kara, işçilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi. Kara, ayrıca Urfa Valisi'nin işçilere dönük tutumunu eleştirerek, "Urfa Valiliği, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde yaptığı insan haklarına saygı içerikli basın açıklamasında Özak Tekstil işçilerini hariç tuttu. Urfa Valiliği ya Özak Tekstil işçilerini insan olarak görmüyor ya da Vali Bey'e göre haklar sadece patronlar için var" dedi.