21 Eylül 2024 Cumartesi

KESK Amed Şubeler Platformu'nun ihraçlara karşı 56. eylemi

İhraç edilen kamu emekçilerinin tümü görevlerine dönene kadar mücadele edeceklerini kaydeden KESK Amed Şubeler Platformu, 56. eylemde demokratik toplumcu sendikacılık mücadelesini de sürdüreceklerini kaydetti.

KESK Amed Şubeler Platformu, KHK'lerle kamu çalışanlarına ihraç yolunu açan geçici 35. maddenin kaldırılması için mücadeleyi sürdürüyor. Her hafta gerçekleşen eylemin 56.'sında "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartı açıldı.

SES Amed Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Orak, Türkiye'de tek adam rejiminin halkları açlığa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa mahkum ettiğini, tek adam rejiminin antidemokratik uygulamalarından olan OHAL Komisyonun keyfi kararlarıyla hukuki cinayet işlediğini hatırlattı.

Orak, "OHAL Komisyonunun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam etmekte, AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır. İlk günden beri KESK olarak hem fiili meşru mücadelemizle, hem de hukuki mücadelemizle ihraçların anti demokratik ve hukuksuz olduğunu haykırdık. Demokratik toplumcu sendikacılık mücadelemizden asla vazgeçmedik, savaşa karşı onurlu bir barışı, ölüme karşı yaşamı, siyaha karşı beyazı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, karanlığa karşı aydınlığı savunduk, savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Orak, ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Eylem, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla sona erdi.