23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK: 25. yılımız kutlu olsun

25. mücadele yılını karşılayan KESK, "bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, bu vesile ile mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı haykırdığımız, azmimizi bilediğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gündür" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 25. kuruluş yıldönümünü karşılıyor. Yapılan açıklamada, "Kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK'in 25. Kuruluş yıldönümü; KESK'li olmanın gururunu yaşayanlara, KESK'in dostlarına, emek ve demokrasi mücadelesinin herhangi bir zamanında KESK'le yan yana gelmiş olanlara, kendisine en yakın emek örgütü olarak KESK'i gören ancak KESK ailesindeki yerini henüz almamış tüm kamu emekçilerine kutlu olsun!" denildi.

Çeyrek asırlık mücadele yılını kutlayan KESK, emekleriyle ve ödedikleri bedellerle bu onurlu tarihi bırakanları andı, anıları önünde saygıyla eğildiğini belirtti.

Açıklamada, şunlar belirtildi: 
"Selam Olsun, "Kapıkulu değil kamu emekçisiyiz!" diyenlere!
Selam Olsun, örgütlülüğü büyütenlere, "üreten biziz yöneten de biz olacağız" diyenlere!
Selam Olsun, Encümen-i Muallim'den TÖS'e TÖB-DER'e, TÜM-DER'e, TÜS-DER'e ulaşan, askeri ve sivil darbelerin karanlığını yırtanlara!
Selam Olsun, Sendika Yürütme Komisyonlarından, Kamu Çalışanları Platformundan, Kamu Çalışanları Sendikaları Platformundan bugüne yorulmadan, bıkmadan, bedel ödemekten korkmadan onurla, gururla, coşkuyla KESK bayrağını taşıyanlara!
Selam Olsun, 12 Eylül sonrasının ilk mitingi olan "Kamu Çalışanları Sendikal Haklar Mitingi"nde halaya duranlara!
Selam Olsun, 15 Haziran ruhuyla Ankara'ya yürüyenlere, darbe sonrasında ilk kez iş bırakanlara!
Selam Olsun, Kızılay'a sığmayan yüzbinlere, dünden bugüne direnen KESK'lilere!
Selam Olsun, Hak verilmez mücadeleyle alınır" diyenlere, meşru ve fiili mücadeleyi esas alanlara!
Selam Olsun, KESK'i ete kemiğe büründüren EĞİTİM SEN'e, SES'e, TÜM BEL-SEN'e, BES'e, BTS'ye, ESM'ye, HABER SEN'e, TARIM ORKAM-SEN'e, YAPI YOL-SEN'e, KÜLTÜR SANAT-SEN'e, DİVES'e ve onların üyelerine!
Selam Olsun, sadece KESK'li olduğu için hukuksuzca ihraç edilen, açığa alınan, gözaltına alınan, tutuklanan, mobbinge uğrayan,  sürgün edilen sendikalarımız üyelerine!
Selam Olsun, KESK'lilere…"

Kökleri toprağın derinliklerine inen KESK'in, ulu bir çınar gibi çeyrek asırda kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi ve mücadele örgütü olmayı sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için fiili ve meşru mücadele anlayışı ile" yol almaya devam edeceği ifade edildi.

Pandemi koşullarında, tüm baskı ve saldırılara rağmen mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan KESK, "Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğüne gittilerse; metaya, savaşa tapan ahlaklarıyla, gericilikleriyle, kadına, bilime, kültüre, sanata, doğaya düşmanlıklarıyla bugünkü iktidar odakları da yarattıkları karanlıkta boğulup çekip gideceklerdir. 
Onlar ve yandaşları kötülükleriyle anılırken, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve bunu çeyrek asırlık mücadele geleneğiyle kanıtlayan KESK tüm parlaklığıyla, yarattığı değerlerle daha birçok çeyrek asrı devirecektir…" dedi.

'UMUDUMUZA SIMSIKI SARILDIĞINIZ GÜNDÜR'
Emeğin, kardeşliğin, özgürlüğün dünyasının fiili ve meşru mücadelenin yükseltilmesi ile mümkün olduğuna dikkat çeken KESK, "O yüzden bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, bu vesile ile mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı haykırdığımız, azmimizi bilediğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gündür" diye belirtti.