4 Ekim 2024 Cuma

Kerestecioğlu'ndan Meclis'te basın toplantısı

HDP Milletvekili Kerestecioğlu Ankara'nın gündemine ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ankara'yla ilgili pek çok konuya değinen Kerestecioğlu, ODTÜ rant yoluna karşı mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun; Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ekonomik krize dikkat çeken Kerestecioğlu, "ekonominin kitabını yazdık" diyen iktidarın iddialarına karşı her gün "geçinemiyoruz" diyen halkın HDP il yöneticilerini aradığını vurguladı. 

İktidarın rant kapısı olarak gördüğü ODTÜ ormanını ikiye bölen yol projesine dikkat çeken Kerestecioğlu, "Gökçek döneminde ODTÜ ormanına yol yapmak için ağaçlar kesilmişti. Yeni yönetim de 'nasıl olsa ağaçlar kesildi' diyerek yolun tamamlanması için ihale açmıştı. Bir önceki basın toplantısında bu ihalenin iptal edilmesi için ABB'ye çağrı yaptık ama kabul görmedi. Meslek örgütleri, ODTÜ öğrenci ve çalışanları bu yola en başından beri karşı çıkıyorlar. Çünkü yolun trafik sorununu çözmediği gibi, ekolojik yapıya zarar vereceğini ve kampüs bütünlüğünü bozarak  ODTÜ çevresini ranta açacağını ön görüyorlar. Nitekim ranta açılacağına ilişkin endişe etmekte haklı çıktılar" dedi.

21 Ekim'de yapılan proje ihalesinden bir hafta sonra resmi gazetede Yatırımcılara Duyuru başlığıyla yayınlanan ilana işaret eden Kerestecioğlu, "Ve yolun geçeceği bölgede bazı araziler Hazine tarafından satışa çıkarıldı. Yapılaşmaya açılmayacak denen yerler şimdiden parsel parsel satılıyor! Ankaralılar olarak bu durumu kabul etmiyoruz ve sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.