2 Ekim 2024 Çarşamba

Kerestecioğlu: 'Yıkılacak Duvarlar' Suruç'a bir saygı duruşu

Figen Yüksekdağ'ın hapishanede kaleme aldığı şiir kitabı 'Yıkılacak Duvarlar' için Bodrum'da imza günü düzenlendi. Kerestecioğlu, "Bana göre Figen, erkek kalemlerden daha iyi biz yazar" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın kaleme aldığı "Yıkılacak duvarlar" adlı şiir kitabı için Bodrum'da imza günü düzenlendi. 
 
4 yıldır tutsak olan Figen Yüksekdağ'ın Kandıra F Tipi Cezaevi'nde kaleme aldığı, Ceylan Yayınları'ndan çıkan ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde raflarda yerini alan "Yıkılacak Duvarlar" adlı şiir kitabı için HDP Bodrum İlçe Örgütü imza günü düzenledi. Figen Yüksekdağ adına kitabı, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu imzaladı.

Kitapların imzalanmasından önce söz alan HDP Bodrum İlçe Örgütü Zuhal Macit, Figen Yüksekdağ'ın şiir kitabını zor koşullarda, cezaevinde yazdığını belirterek; "Partili yoldaşlarımızın hepsi çok üretken, cezaevinde de olsalar seslerini kısamayacaklar. Onların sesi ve mücadelesi bizim mücadelemizdir" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Figen Yüksekdağ'ın kendisine kırmızı rengini hatırlattığını dile getirdi. Kerestecioğlu, "Figen hep kırmızıydı bende atılganlığı, cesareti, mücadelesiyle ve yazdıklarıyla da öyle. Bana göre erkek kalemlerden daha iyi bir yazar. Şiir yazmak kolay değildir, büyük dünyaları küçük sözlere indirgemek zor bir iştir. Emeğine ve mücadelesine sağlık" dedi.

Kerestecioğlu, kitapta Yüksekdağ'ın yaşadığı acılardan çıkardığı dizeler olduğunu belirtti. Kerestecioğlu, "Biz Figen ile Suruç katliamı döneminde tanıştık. Bir gün önce Kadıköy'de gençleri uğurlamak için yapılan basın açıklamasındaydım. Bir gün sonra katliam oldu ve gencecik insanlar aramızdan ayrıldılar. Bu kitap, onlara da bir saygı duruşu bence. Onlar, değiştirmek istedikleri dünyayı henüz değiştiremediler belki ama değiştireceğimize söz veriyoruz." şeklinde konuştu.

Keratecioğlu, kitaptan Suruç Katliamında yitirilenlere adanan 'O Ağaç' şiirini okuyarak; kitapları imzaladı.