18 Eylül 2024 Çarşamba

Kent A.Ş. işçileri Genel-İş Şube Başkanı Gümüştekin'i istifaya çağırdı

Karşıyaka Belediyesi Kent  A.Ş. işçileri, TİS'in kendi iradesi dışında imzalandığını ve sefalete mahkum edildiklerinin altını çizerek sendikaları Genel-İş'e tepki gösterdi. "Deniz istifa" sloganını sendikanın önünde haykıran işçiler, Genel-İş Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin'in istifasını istedi. 

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin şirketlerinden Kent A.Ş.'de çalışan 900 işçiyi ilgilendiren toplu  iş sözleşmesi işçilerin karşı çıkmasına rağmen imzalandı. DİSK Genel İş İzmir 8 Nolu Şube ile belediye adına yetkili Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki toplu iş sözleşmesi işçilerin beklentilerini karşılamadı. İşçilerin yüzde 50 zam talebine karşı, anlaşmaya göre işçilere yüzde 36 zam verildi. En düşük işçi maaşı 36 bin lira olacak ve iki yıllık sözleşmede işçi maaşlarına altı ayda bir enflasyon oranında zam yapılacak.

Öte yandan işçiler en az 36 aydır maaşlarını ne zamanında ne de tam alıyor. Son aldıkları paranın üzerinden 55 gün geçtikten sonra cuma günü hesaplarına 6 bin lira yatırıldığını gören Kent AŞ. işçileri, sendikaları Genel İş 8 No'lu Şubeye iş bırakma kararı aldıklarını bildirdi. Bunun üzerine sendika salı işçilere gönderdiği mesajda 16.00-24.00 arası iş bırakılacağının duyurusunu yaptı. Salı günü belediyeye bağlı restoran ve kafelerde iş bırakan işçilerin baskısı ile çarşamba günü de aynı saatlerde iş bırakma kararı alındı.

İşçilerin örgütlü olduğu Genel-İş, işçilere iş bırakma eylemini sonlandırmaya yönelik mesaj attı. Bunun üzerine işçiler eylemlerini sürdürürken, soluğu Genel-iş önünde aldı. Toplu iş sözleşmesinin kendi iradesi dışında imzalandığını ve açlığa mahkum edildiklerini kaydeden Karşıyaka Belediyesi işçileri, "Deniz istifa" diyerek Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin'in istifasını istedi.