2 Ekim 2024 Çarşamba

KCK operasyonlarından Kobanê davalarına: Yeni derin devlet unsurları iş başında

KCK operasyonlarının yıl dönümünde HDP'ye yönelik gerçekleşen "Kobanê operasyonlarının" tesadüf olmadığını belirten HDP MYK'sı, anı darbeci zihniyet ve mantığının sürdüğünü kaydetti. HDP MYK, başta tutsak siyasetçiler olmak üzere direnenlerin onur olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK'sı, demokratik siyasete yönelik 14 Nisan 2009 yılında "KCK operasyonları" ile başlatılan siyasi soykırım saldırılarının bugün biçim ve isim değiştirse de aynı kumpasçı ve darbeci zihniyetle devam etiğini kaydetti. KCK operasyonlarının yıl dönümünde HDP'ye ve demokratik siyasete karşı "Kobanê operasyonları" adıyla geliştirilen saldırıların hem yönetenlerin çaresizliğinin ve korkusunun göstergesidir hem de tarihsel Kürt düşmanlığı üzerinden palazlanan iktidar odaklarının hüsranla sonuçlanan ezberi olduğu belirtildi.  

KCK operasyonlarında on bine yakın Kürt siyasetçi, aktivist, gazeteci, demokratik kitle örgütü temsilcisinin gözaltına alınıp tutuklandığı hatırlatıldığı açıklamada, tüm uyarılara kulak tıkandığı belirtildi ve "Eğer bu uyarılar dikkate alınsaydı operasyonel suç ve çıkar ortaklığının Türkiye'ye maliyeti bu kadar ağır olmayacaktı. Zira AKP ve Cemaat'in suç ortaklığı onlarca insanın hayatını kaybettiği büyük bir darbe girişimini, yüz binlerce insanı mağdur eden OHAL düzenini, Türkiye'yi karanlığa sürükleyen tek adam rejimini beraberinde getirdi" denildi. 

Aynı zihniyet ve mantığın, başka bir suç ortaklığı tarafından aynı referanslarla ve Cemaat tarafından geliştirilmiş olan aynı kumpasçı zihniyetle Kobanê davalarında ve operasyonlarında sürdürüldüğü ifade edilen açıklama, şöyle devam etti: "İktidarın demokratik siyaseti tasfiye etmek amacıyla başlattığı saldırının dünkü ortağı Cemaat'ti, bugünkü ortakları ise MHP'dir, mafyadır, bütün derin devlet unsurlarıdır. Ancak bu suç ortaklığı da eninde sonunda bir çıkar çatışmasına dönüşecek ve ne yazık ki bunun bedelini yine Türkiye ödemek zorunda kalacaktır. Bütün ağır bedellere rağmen demokratik siyaset kararlılıkla ve büyüyerek yoluna devam ediyor; tasfiye saldırılarına, kayyımlara, kumpas davalarına rağmen siyasi dengeleri belirliyor. Özgür ve özerk yerel yönetimleri tasfiye etmeye çalışan iktidar ise elindeki bütün kaleleri kaybetti ve bu son kumpas saldırıları da mutlak anlamda iktidarın sonunu getirecek. Ne dün KCK operasyonları bizi yolumuzdan alıkoydu ne de bugün Kobanê kumpas davaları bizi yıldıracak. Güçlenerek ve büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle saldırılara, siyasi darbelere, kumpaslara karşı direnen bütün siyasetçilerimizi, parti üye ve yöneticilerimizi ve halkımızı selamlıyoruz. Onların duruşu onurumuzdur."