19 Eylül 2024 Perşembe

KCK: Mevzi savaşından çıkıldı direniş sürüyor

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 'Efrîn'de sivillerin varlığı ve şehrin yıkımını engellemek için mevzi savaşı durumundan çıkılmış olsa da' direnişin sürdüğünü belirtti.
KCK, Kürdistan ve bölge halklarını Newroz'unu kutlayarak ve Efrîn'deki duruma ilişkin açıklama yaptı. KCK açıklamasında, ''İki aydır NATO'nun büyük ordularından birine küçük bir şehirde kök söktüren direnişçiler, Kürt halkının özgürlük iradesi ve mücadele düzeyini ortaya koymaktadırlar. Böyle bir mücadele iradesi ve fedai direniş gösteren bir halkı yenilgiye uğratmak mümkün değildir'' denildi.
 
EFRİN'DE DİRENİŞ SÜRÜYOR
 
KCK, ‘'2018 yılı Newrozu'nu da büyük bir coşku ve mücadeleyle karşılıyoruz. Bu Newroz'da Efrîn halkının ve direnişçilerinin mücadelesi öne çıkmış bulunmaktadır. Efrîn şehir merkezinde sivillerin varlığı ve şehrin yıkımını engellemek için mevzi savaşı durumundan çıkılmış olsa da hem kent merkezi sınırlarında, hem de Efrîn ilçe ve köylerinde işgale karşı direniş sürmektedir. İki aydır NATO'nun büyük ordularından birine küçük bir şehirde kök söktüren direnişçiler, Kürt halkının özgürlük iradesi ve mücadele düzeyini ortaya koymaktadırlar. Böyle bir mücadele iradesi ve fedai direniş gösteren bir halkı yenilgiye uğratmak mümkün değildir. Efrîn'de gösterilen direniş iradesi, Kürt halkının Kürdistan'ın tüm parçalarında kazanacağının müjdecisi ve güvencesi olmaktadır. Kürt halkının onlarca yıldır gösterdiği 'mutlaka kazanacağız' iradesi bir kez daha ortaya konulmuştur'' denildi.
 
2018 NEWROZU'NU DİRENİŞLE KARŞILIYORUZ
 
KCK açıklamasında, "Efrîn'de direniş Newroz ruhuyla devam ederken, Bakurê Kurdîstan'da da direniş sürmektedir. 2018 Newrozu'nu direnişle karşılamamız, tüm yılı büyük bir mücadele yılı olarak geçireceğimizi ortaya koymaktadır" diye kaydetti. Efrîn saldırısı ve işgal harekatının AKP-MHP faşist iktidarının sonunun başlangıcı olacağı vurgulanan açıklamada, Newroz'un Kürt halkının birlik ruhunu güçlendirdiği belirtilirken "Newroz ateşini zafer meşalesi haline getirmeye çağırıyoruz" denildi.