2 Ekim 2024 Çarşamba

KCK 12 Eylül'de faşizme karşı yeni bir siyasi kampanya başlatıyor

KCK Yürütme Konseyi, "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" sloganıyla 12 Eylül'de yeni bir siyasi kampanya başlattığını açıkladı. Tüm halklara çağrı yaptı, "Türkiye'deki AKP-MHP faşizmine karşı mücadele sadece Ortadoğu’nun demokratikleşme mücadelesi değildir. Ortadoğu demokratikleştiğinde dünyadaki demokrasi ve özgürlük mücadelesi de güçlenecek ve ivme kazanacaktır" dedi. 

KCK Yürütme Konseyi, "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" sloganıyla 12 Eylül'de yeni bir siyasi kampanya başlattığını açıkladı.

AKP-MHP iktidarı yenilgiye uğratıldığında Ortadoğu'da büyük özgürleşmenin sağlanacağını belirtti, "Kürt halkının devrimci demokratik gücü ile Türkiye ve Ortadoğu halklarının demokrasi güçleri, mücadelelerini Kürt ve demokrasi düşmanlığında öncü bu güce yönelttiklerinde mutlaka kazanacaklardır" dedi.

12 Eylül'de başlatacakları siyasi kampanyanın amacının hedefi şöyle tanımlandı: "Bu hamlenin hedefi İmralı’da ağır tecride dayalı işkence sistemini sistematik özel savaş ve Kürt halkı üzerinde psikolojik harekat haline getiren, işgali yaygınlaştıran, içerde ve dışarda başta Kürt halkı olmak üzere halklar üzerinde faşist baskıları yoğunlaştıran AKP-MHP-Ergenekon iktidarını yıkmaktır"

İmralı tecridinin, Türkiye'de demokrasi güçleri ve Kürt hareketine yönelik saldırıların kaynaklandığı ve somutlaştığı bir politika olduğunu vurgulayan KCK Yürütme Konseyi, Türkiye'de siyasi kampanyayı "Faşizme son, demokrasiyi kurma, adaleti sağlama zamanı" sloganıyla yürüteceklerini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'de Kürt halkı ile Alevilerin ve tüm demokrasi güçlerinin mücadelesini ortaklaştırmak çok önemlidir. Bu açıdan Kürt halkının kendi talepleri yanında Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi taleplerine sahiplenme önemli olmaktadır.  Kuşkusuz demokrasi güçlerinin de Kürdistan'daki zulme karşı çıkma ve Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamada rolünü oynaması gerekmektedir. Zaten Kürt halkının ve Önder Apo’nun özgürlüğünü hedeflemeden Türkiye'de demokrasi mücadelesinin gelişmesi ve Türkiye'nin demokratikleşmesi mümkün değildir."

Rojava, Güney Kürdistan, İran Kürdistanı ve Avrupa'da da kampanyanın sürdürüleceğini belirtti, tüm halklara şu çağrıyı yaptı: "Türkiye'deki AKP-MHP faşizmine karşı mücadele sadece Ortadoğu’nun demokratikleşme mücadelesi değildir. Ortadoğu demokratikleştiğinde dünyadaki demokrasi ve özgürlük mücadelesi de güçlenecek ve ivme kazanacaktır.  Bu temelde sizleri de Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin AKP-MHP faşizmine karşı yükselteceği ‘Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesine katılmaya ve desteklerinizi güçlü biçimde vermeye çağırıyoruz.”