16 Eylül 2024 Pazartesi

KBDH'den Bursa'da eylemler

Tecrit ve işgal operasyonlarına karşı eylem seferberliğini sürdürdüklerini belirten KBDH Rosîda Mêrdîn Milisleri, Bursa'da eylemler gerçekleştirdiklerini belirtti. Eyleme ilişkin açıklamada, "Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yaşayan halkımız faşist rejim ve sermaye patronlarının baskı ve sömürü uygulamaları altındadır. Faşizm, yürüttüğü kirli savaşın maliyetini işçi-emekçilere çıkarmakta, yoksulluğa mahkum edilen halkın vergileriyle bu savaşı finans etmektedir" denildi. 

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Rosîda Mêrdîn Milisleri, tecrit ve işgal operasyonlarına karşı Bursa'da eylemler yaptıklarını duyurdu. Eylem seferberliğinde olduğunu belirtilen açıklamada, KBDH Rosîda Mêrdîn (Emine Demir) Milislerinin eylemlerinin detayları şöyle aktarıldı:

'HALK DÜŞMANLARINDAN HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
"8 Ağustos günü sabah 06.00 civarından Bursa Orhangazi'de bulunan Koç Holdinge ait Yat Üretim Fabrikasının depo bölümü sabotaj yöntemiyle ateşe verildi. KBDH Rosîda Mêrdîn (Emine Demir) Milisleri olarak bu eylemi üstleniyoruz. 13 Ağustos gece 23.30 civarında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park alışveriş merkezinin otoparkında bulunan bir lüks araç KBDH Rosîda Mêrdîn (Emine Demir) milislerince ateşe verildi. Tecride ve devam eden İşgal operasyonlarına dönük gerçekleştirilen başarılı eylemlerle düşmana ve işbirlikçilerine etkili bir mesaj verilirken, Birleşik Devrimin neferleri olarak metropoller de halk düşmanlarından hesap sormaya devam edeceğimizi yineliyoruz.

'KBDH SAFLARINDA ÖRGÜTLENİN'
"Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecrit, zindanlarda devrimci tutsaklara yönelik işkence ve keyfi uygulamalar, Başur Kürdistan'da sivil yerleşim alanları dahil yapılan bombardımanlar ve işgal operasyonları aralıksız devam ediyor. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yaşayan halkımız faşist rejim ve sermaye patronlarının baskı ve sömürü uygulamaları altındadır. Faşizm, yürüttüğü kirli savaşın maliyetini işçi-emekçilere çıkarmakta, yoksulluğa mahkum edilen halkın vergileriyle bu savaşı finans etmektedir. Özgürlük gerillası karşısında zafer kazanamayan katil Erdoğan ve faşist blok karşılarında duracak örgütlü bir halk, işçi-emekçi, genç ve kadın görmek istemiyor. KBDH Milisleri olarak; toprağa düşen her yoldaşımızın öfke ve hayallerini kuşanarak kadın kazanımlarımıza el uzatan düşmana diz çöktüreceğiz. İşgalci ordu Kürdistan'dan sökülüp atılıncaya, işçinin ve emekçinin üzerine çöken faşist düzeni yerle bir edinceye kadar dağlarda ve metropoller de vurmaya devam edeceğiz! Tüm kadınlara çağrımızdır; Erkek egemen sistemi yıkmak için KBDH saflarında örgütlenin! Faşizmden hesap sorun! Yaşasın KBDH! Jin, jiyan, azadî! Şehîd namirin!"