4 Ekim 2024 Cuma

KBDH, Ciner Maden şirketine ait TIR'ın yakılması eylemini üstlendi

Antep'in İslahiye ilçesinde CİNER maden şirketine ait TIR'ın yakılması eylemini KBDH üstlendi. Eyleme ilişkin açıklama yapan KBDH, eylemlerini 23 Mart 2019'da Gebze Kadın Hapishanesinde tecride karşı bedenini ateşe veren Ayten Beçet anısına gerçekleştirildiği belirtildi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH), Antep'in İslahiye ilçesinde CİNER maden şirketine ait TIR'ın yakılması eylemini üstlendi.

31 Ocak günü saat 22.00 sularında gerçekleştirilen eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "Ciner Madencilik doğrudan Erdoğan tarafından oluşturulan faşist sermaye ağının baş aktörlerindendir. Önce medya alanında palazlandırılan, faşizmin propaganda araçları ile toplumu uyuşturan Ciner Grup bu alandan ayrılarak maden-enerji alanında istihdam edilmiştir. Türkiye ve Kürdistan coğrafyasını yağmalayan, dereleri HES'lerle kurutan, boksit, kömür ocakları ile doğayı ve insanı yok eden bu şirket Antep İslahiye'de boksit ve kömür aramak adına binlerce hektarlık arazi ve yaşamı yok etmektedir" denildi.

Ciner Holding'in madene karşı yaşamını, toprağını savunan, bunun için imza toplayan köylüleri "terörist" ilan ederek, paralı çeteleriyle tehdit ettiği ifade edilen açıklamada, "Aynı zamanda işçi katliamları ile de sicili kabarık olan bu maden şirketi Soma katliamında adı geçen Park Teknik Elektrik Madencilik'in bağlı olduğu gruptur" diye kaydedildi.

KBDH, eylemlerini 23 Mart 2019'da Gebze Kadın Hapishanesinde tecride karşı bedenini ateşe veren Ayten Beçet anısına gerçekleştirildiği belirtildi.