4 Ekim 2024 Cuma

'Kayyumlar gidecek, üniversiteleri gerçek bileşenleri yönetecek'

AKP'nin kalemşörü Yeni Akit gazetesinin yaptığı haberle aralarında üyelerinin de bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerini hedef aldığını kaydeden Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi, dayanışmaya ve mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi, AKP'nin kalemşörü Yeni Akit gazetesinin, aralarında Eğitim Sen üyelerinin de bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerini hedef göstermesine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, Boğaziçi direnişinin ilk gününden bu yana yandaş basın tarafından terörize ve kriminalize edilmeye çalışıldığı kaydedildi. 

Yeni Akit gazetesi hakkında nefret suçları ve iftiraları nedeniyle defalarca suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, iktidarın ideolojik yayın organı olan gazetenin 4 Şubat 2021 tarihli baskısında aralarında Eğitim Sen üyelerinin de bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin, "akademisyen değil terör destekçisi militan" başlıklı haberi ile hedef gösterdiğinin altı çizildi. 

Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi, açıklamasına şöyle devam etti: "Toplumun tüm kesimlerinin parasız, bilimsel, kamusal, eşit, anadilinde ve nitelikli bir eğitim görmeleri için insan, toplum ve doğa yararına bir üniversite için mücadelemize ve Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya devam edeceğiz. Kayyumlar gidecek; üniversiteleri, bizler, üniversitelerin gerçek bileşenleri yöneteceğiz."