22 Eylül 2024 Pazar

Kayı İnşaat işçileri zaferini kutladı

Hak edişlerinin kazanan İnşaat-Sen üyesi Kayı İnşaat işçileri kutlama yaptı. Söz alan işçiler örgütlü mücadelenin ve direnmenin önemine dikkat çekti.

İki yıllık mücadeleleri sonucunda gasp edilen haklarını kazanan Kayı İnşaat işçileri zaferini kutladı. 500 inşaat işçisi, Kayı İnşaat’ın yurt dışı şantiyelerinde çalışmış hak edişlerini alamamıştı. İnşaat-Sen’le mücadele eden inşaat işçileri Şişli’de bulunan Profilo AVM’de kutlama yaptı.

İstanbul, Adana, Kayseri, Mersin, Hatay, Tekirdağ, Kocaeli, Ordu, Niğde, Sakarya’dan gelen Kayı İnşaat işçileri salonu doldurdu. Etkinliğe market, metal, belediye, tersane, motokurye, ulaşım ve tekstil sektörlerinde çalışan işçiler de katıldı.

Buluşmada söz, Kayı İnşaat işçilerindeydi. İşçiler, iki yıllık mücadele süreçlerini anlattı. Sinan Ekinci, "İki sene çok büyük bir mücadele vererek zafer kazandık, bu dünyanın her yerindeki işçilere örnek olsun, mücadele ettik kazandık. Birlik olalım, İnşaat-Sen'e üye olalım, hakkımızı arayalım" dedi.

Ali Bahri Öksüz, "Bizim zaferimiz tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak" derken, Abdülsamet Kete de, "Batık şirketler işçilerin parasına bir daha el koyamayacak. Bundan sonra işçiler değil patronlar korksun!" dedi.

Murat Toksöz, "Biz paramızı almanın yanında bir tecrübe kazandık. Patronların elinden hakkımızı nasıl alacağımızı öğrendik" dedi. Son olarak Atasoy Bilgin, "2 yılı aşan bu süreçte tüm eylemler işçilerin kararıyla gerçekleşti. Bu mücadelenin sonuçlanmasında en önemli etken örgütlü mücadeleye sahip çıkmaktı" ifadelerini kullandı.

Kutlamada konuşan İşçi Hareketi Koordinasyonu Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Nurseli Gözüaçık, "Şimdi bizim önümüzde bir görev duruyor: Kazandığımız bu zaferi sınıf kardeşlerimizle buluşturmak zorundayız. Bu ülkede kamu faydası için çalışacak hiçbir kurum, hiçbir kuruluş, hiçbir yapı inşaat çetelerinin elinde kalmayacak. Bunların hepsi emekçi halkın olacak" dedi.

İşçi Emekçi Birliği adına Kutay Soybil, "Tüm Kayı işçileri günden güne güçlendi. Çünkü işçi sınıfı örgütüyle güçleniyor" dedi.

Emekçi Hareket Partisi adına konuşan Emre Öztürk de "Bu salt bir alacak verecek meselesi değil. Kriz koşullarında Türkiye işçi sınıfının sermaye sınıfına karşı nasıl mücadele etmesi gerektiğini gösteren en önemli örneklerden biri" dedi.

Konuşmaların ardından Praksis müzik grubu, şarkılarıyla sahnedeydi. Kayı işçilerinin zafer buluşması, Praksis konserinin ardından sona erdi.