5 Ekim 2024 Cumartesi

'Kawa'nın isyanı her yerde yükseliyor'

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kutlanan Newroz'da kunuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "HDP'ye gücünüz yetmez. Çünkü HDP bu halkın umudu, demir leblebidir. Boşuna çırpınıyorsunuz gideceksiniz" dedi.

Manisa'daki kutlanan adresi ise Turgutlu ilçesinde bulunan Set Üstü Newroz Alanı oldu. Kutlamadan saatler önce alana yakın yerlerde toplanan kitlenin heyecanı dikkat çekti. Arama kontrollerinden sonra alana girişler başladı.

Kadınların yöresel kıyafetleri alana renk katarken, coşkusu alana sığmayan gençler alanda bulunan direklere tırmandı. Gençlerin HDP bayrakları açarak attığı "HDP halktır halk burada" sloganı Turgutlu semalarında yankılandı. Saygı duruşuyla başlayan kutlamanın Newroz ateşini HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ile parti yöneticileri yaktı.

Programın açılış konuşmasını Turgutlu İlçe Eşbaşkanları Naile Gümüştaş ve Mesut Hayri Bökü yaptı. Manisa İl Eşbaşkanı Hasret Çetin'in ardından platforma çıkan 10 yaşındaki Sümeyye Salsak, kaleme aldığı "Newroz pîroz be" şiiri okuduğu sırada alandaki coşkuya coşku kattı.

SÖNMEZ: HDP'NİN YANINDA DURUN
Ardından konuşan HDP MYK Üyesi Naci Sönmez, "HDP'yi kapatalım" diyenlere alanı işaret ederek, "Bizi zindanlara atabilirsiniz, siyaseten yasaklayabilirsiniz ama asla bu onurlu halkı yasaklayamazsınız. Biz dükkân değiliz. Bize dokunan yılan bin yıl yaşasın diyenlere de sesleniyoruz; ülkenin kaderi ile bütünleşen HDP'nin yanında durun. Eğer durmazsanız bugün bize yarın size" ifadelerini kullandı.

KEMALBAY: KAWA'NIN İSYANI YÜKSELİYOR
İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise ülkenin dört bir yanında Newroz ateşinin yükseldiğini anımsatarak, "Kawa'nın isyanı her yerde yükseliyor. Bugünün zalimleri Saraylarda oturuyorlar. Siz zalimseniz, biz çağdaş Kawalarız. HDP bu ülkenin geleceğidir. Türkiye'nin demokratik geleceği HDP'dir. Demokratik bir ülke de bunların yeri yoktur. Bu yüzden savaşı körüklüyorlar. İşte bunun için HDP'ye düşman olup kapatalım diyorlar. Ama HDP'ye gücünüz yetmez. Çünkü HDP bu halkın umudu, demir leblebidir. Boşuna çırpınıyorsunuz gideceksiniz. Bugünün zalimlerine sesleniyorum; halk sizi tarihin çöplüğüne atacaktır" diye konuştu.

Kutlama, sanatçı Adil Berti'nin ezgileri eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.