20 Eylül 2024 Cuma

Katliamın suç ortağı tekeller protesto edildi

Küresel Güney İttifakı, Dell, HP ve Motorola'nın Viyana'daki merkezleri önünde eylem düzenlendi. Uluslararası tekellerin Filistin halkına yönelik katliama suç ortaklığı yaptığı vurgulanan eylemde, Filistin özgürlük mücadelesiyle enternasyonal dayanışmayı büyütme çağrısında bulunuldu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Dell, HP ve Motorola gibi uluslararası tekellerin merkezleri önünde eylem düzenlendi. Eylemde, uluslararası tekellerin siyonist İsrail'e sunduğu destekle Filistin halkına yönelik katliama suç ortaklığı yaptığına dikkat çekildi.

Young Struggle, Revolution ve Viyana'daki antiemperyalist güçlerin oluşturduğu Küresel Güney İttifakı tarafından gerçekleştirilen eylemde, "Soykırımla kar olmaz" sloganı atıldı, Filistin özgürlük mücadelesiyle enternasyonal dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunuldu.

SİYONİZMİN DESTEKÇİLERİ KATLİAMIN ORTAKLARI
Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik iki aydır süren katliam saldırılarının Gazze'de insani krize dönüştüğüne işaret edilen eylemde, hastaneler, yerleşim alanları, ibadethaneler, mülteci kampları başta olmak üzere süren saldırıların İsrail devletinin insanlık dışı vahşetini gözler önüne serdiği vurgulandı.

Filistin direnişinin kararlılığına ve cesaretine rağmen, 75 yıldır devam eden soykırımın emperyalistlerin sunduğu destekle sürdüğüne dikkat çekilen eylemde, "Batı kapitalizminin Ortadoğu'daki ileri karakolu olan siyonist rejim, dünyanın çokuluslu şirketleri için büyük stratejik öneme sahiptir. Kapitalist sınıf, Tel Aviv'in bolluk içinde yaşamasını kutlarken, Gazze'de 2,2 milyon insanın su, gıda, internet ve elektriğe erişimi engellenmektedir" denildi.

"Avrupa devletlerinin baskı aygıtları, Filistinliler üzerinde test edilen İsrail ordusunun ürünleriyle giderek daha fazla donatılıyor" denilen eylemde, Avrupa'daki burjuva devletlerin işçi sınıfına yönelik saldırı politikalarına da dikkat çekildi.

Eylemde, "Özgür Filistin" sloganının yanı sıra, emperyalizme karşı mücadele sloganları atıldı. Avrupa'daki işçi sınıfı ve emekçilerin emperyalizme karşı mücadelesinin her zamankinden daha fazla gerekli olduğu vurgulandı.

Eylem öncesi, işçilere, çalıştıkları şirketlerin Filistin halkına yönelik soykırımda oynadıkları  rolü anlatan broşürler dağıtıldı. İşçilere eyleme katılma ve Filistin halkı ile dayanışma çağrısı yapıldı.