20 Eylül 2024 Cuma

'Katliamı durdurmak için kınamaya değil küresel düzeyde eyleme ihtiyaç var'

Aksa Tufanı direnişi ve İsrail'in soykırım saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan FHKC Merkez Komite üyesi Hani el-Sevabta, "Gerçek bir katliama maruz kalan halkımızın açıklamalara, kınamalara, sloganlara değil, dünyanın gözü önünde işgalcilerin gerçekleştirdiği bu katliamları durdurmak için küresel düzeyde ciddi çaba ve eyleme ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komitesi Üyesi Hani el-Sevabta, El-Mayadeen televizyonunda El Aksa Tufanı direnişini değerlendirdi.

İşgalci İsrail devletinin bir nesli yok etmek istediğini ifade eden el-Sevabta, bugün direnen neslin İkinci İntifada nesli olduğunu söyledi. "Katliam Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine kadar devam ediyor ama direnişin elinde hala yapılacak çok şey var; çünkü bu katliama direnmek ve göğüs germekten başka seçeneğimiz yok" diyen el-Sevabta, işgalcilerin 16 yıldır kuşatma altında olan Gazze Şeridi'nde sadece insanları değil yaşamın her yönünü etkileyen bir soykırım savaşı yürüttüğünü ifade etti.

İşgalci İsrail devletinin Gazze'deki her şeyi hedef aldığını ve tüm yaşamı sonlandırmayı amaçladığını kaydeden el-Sevabta, hastanelere günün her saatinde çoğunluğu çocuk ve kadın yüzlerce şehit ve yaralı geldiğini dile getirdi.

El-Sevabta, şöyle devam etti: "Bugün halkımız, dünyadaki tüm adaletsiz ve zorba güçlerin katılımı ve onayıyla Gazze'ye karşı yürütülen küresel bir savaşla karşı karşıyadır. Bu durum, bazı dünya başkanlarının işgalci yapıya yönelik mutlak ön yargı ve destekle konuşan açıklamalarından ve mekik ziyaretlerinden açıkça görülüyordu. Gerçek bir katliama maruz kalan halkımızın açıklamalara, kınamalara, sloganlara değil, dünyanın gözü önünde işgalcilerin gerçekleştirdiği bu katliamları durdurmak için küresel düzeyde ciddi çaba ve eyleme ihtiyacı var."

'TUTSAKLARA ZARAR VERMEMELERİ KONUSUNDA UYARIYORUZ'
Öte yandan FHKC Şehitler, Esirler ve Yaralılar Ofisi de İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli tutsaklara dönük giderek artan baskılara ilişkin açıklama yaptı.

"Halk Cephesi Genel Sekreteri, Komutan Yoldaş Ahmet Saadat ve tutsak arkadaşlarının hayatına zarar vermemeleri konusunda işgalcileri uyarıyoruz" denilen açıklamada, uluslararası insan hakları örgütleri de, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli tutsakları korumak için görevlerini yerine getirmeye çağırıldı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, tutuklanan Filistinlilerin 90 gün boyunca avukatlarıyla görüşmesini engelleyen yeni bir karar almıştı.