21 Eylül 2024 Cumartesi

Katliama öfke büyüyor: Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenler Paris sokaklarını terk etmiyor

Paris'te gerçekleşen katliam sonrası sokaklara dökülen Türkiye ve Kürdistanlı göçmenler ve enternasyonal dostları, katliamın aydınlatılması çağrısında bulundu. Polisin saldırılarını bertaraf eden on binler, çatışmayı sürdürüyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve Kürtlere ait işyerlerine dönük faşist saldırıda katledilen Evîn Goyi (Emine Kara), sanatçı Mîr Perwer ve Abrurahman Kızıl için on binler Paris sokaklarını doldurdu. Saldırının gerçekleştiği kültür merkezi önünden République Meydan'ına "İntikamımız kadın devrimi olacak" pankartıyla yürüyen kitle, "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin", "Ey şehîd xwîna te li erdê namîne" sloganları attı.

République Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından onbinler sokakları terk etmedi. Faşistlerin bir aracı eylemdeki kitlenin içine sürerek provokasyon yaratmaya çalıştı, kitlenin tepki göstermesini bahane eden polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı. Saldırıya çok sayıda aracı ters çeviren ve ateşe veren kitle, molotof kokteyli ve taşlarla yanıt verdi. Halk, polisin tüm saldırılarına rağmen Paris sokaklarını terk etmeyerek çatışmayı sürdürüyor.

"İntikam" sloganları atan kitle, katliamın perde arkasının aydınlatılması ve faillerin hesap vermesi çağrısında bulundu.

Öte yandan, AFP'nin haberine göre gözaltına alınan 69 yaşındaki saldırgan William Mallet sorgusunda katliamı ırkçı saiklerle işlediğini ve Kürtleri hedef aldığını kabul etti.