16 Eylül 2024 Pazartesi

Katliam yasası Fatih Belediyesi önünde protesto edildi

Fatih Belediyesi'nin sokak köpeklerini toplama girişiminde bulunması üzerine belediye binası önünde yan yana gelen hayvan hakları savunucuları, "Toplum nezdinde hiçbir meşruiyeti olmayan bu yasayı uygulatmayacağız! Nereden bir toplama haberi gelse hemen orada buluşacağız" dedi.

Sokak hayvanlarına dönük katliam yasasının Meclis'ten geçmesi sonrası önce Niğde'de, ardından da Altındağ'da onlarca köpeğin öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Birçok yerde de köpeklerin toplanmaya başladığı ortaya çıktı.

Fatih Belediyesi'nin de sokak hayvanlarını toplama girişiminde bulunduğunun öğrenilmesi üzerine, Yaşatacağız Platformu'nun çağrısıyla çok sayıda hayvan hakları savunucusu belediye binası önünde eylem yaptı.

'ATTIĞINIZ HER ADIMI TAKİP EDİYORUZ'
Platform adına söz alan Ersin Tek, "Dün akşam saatlerinde, Fatih Belediyesi'nin sokakta yaşayan köpekleri toplama girişiminde bulunduğuna dair haberler alan onlarca kişi, Fatih'in birçok mahallesinde nöbetteydi. Bakın görün; siz bu kanlı yasayı çıkarmak için meclis salonlarını halka kapatırken, biz il il, mahalle mahalle örgütlendik. Attığınız her adımı takip ediyoruz. Tek bir köpeği almaya çalıştığınızda yüzlercemiz anında haberdar olup sokağa taşıyoruz" dedi.

İktidarın apar topar çıkardığı bu katliam yasasını uygulamak için fırsat kolladığını belirten Tek, "Ancak biz bu fırsatçılığa, kana susamışlığa alışmıyoruz, olanı biteni normalleştirmiyoruz. Yıllardır birlikte yaşadığımız komşularımızı, mahalle sakinlerimizi sizin toplama kamplarınıza, kanlı ellerinize teslim etmeyeceğiz! Tekrar ediyoruz; yasal olan her şey meşru değildir. Toplum nezdinde hiçbir meşruiyeti olmayan bu yasayı uygulatmayacağız! Nereden bir toplama haberi gelse hemen orada buluşacağız" dedi.

Eylem, sloganlarla son buldu.