2 Ekim 2024 Çarşamba

Katledilen tutsak için kalp krizi dendi ama bedeninde işkence izleri var

Silivri Hapishanesi'nde katledilen Ferhan Yılmaz'ın ağabeyi, kendilerine kalp krizi dendiğini ancak cenazeyi yıkarken kardeşinin  bedeninde işkence izlerini gördüklerini vurguladı. Yılmaz, "Sanki boynuna çamaşır ipiyle asılmış gibi iz var, her iki gözü patlamış, gözlerinden kan geliyor, burnu sanki tamamen kırılmış pamuklarla doldurulmuş, göğüs kısmında büyük bir şişkinlik ve morluk var sanki ağaç saplanmış gibi. Üst dudağı neredeyse bir avuç kadar şişmişti. Sağ ayak kısmı dikişliydi" dedi. 

Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Hapishanesi'nde işkenceyle intihara sürüklenen ve katledilen Ferhan Yılmaz'ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, kendilerine kalp krizi dendiğini ancak cenazeyi yıkarken Yılmaz'ın iki gözünün patladığını aktardı.

29 yaşında katledilen Ferhan Yılmaz'ın ağabeyi Hikmet Yılmaz Evrensel'den Meltem Akyol'a konuştu. Kardeşinin bugün toprağa verdiklerini hatırlatan Hikmet Yılmaz, şöyle devam etti: "Pazar günü cezaevinden aradılar, anneme 'oğlunuz kalp krizi geçirdi, durumu kritik hastaneye gelmeniz lazım' demişler. Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış. Annemler hemen hastaneye gitti, hiçbir şekilde görüştürmediler. Ben gittiğimde doktor ilk gün 'ya buna ne yapmışlar, iç organları hiçbir şeyi kalmamış, çocuk patlamak üzere' dedi. Ama sonra hiçbir açıklama yapmadı, sorduğumuzda 'cezaevini arayın' dediler. Biz hiç göremedik hastanede. Sonra 'öldü' dediler. Kalp krizi dediler ama biz yıkarken gördük, sanki boynuna çamaşır ipiyle asılmış gibi iz var, her iki gözü patlamış, gözlerinden kan geliyor, burnu sanki tamamen kırılmış pamuklarla doldurulmuş, göğüs kısmında büyük bir şişkinlik ve morluk var sanki ağaç saplanmış gibi. Üst dudağı neredeyse bir avuç kadar şişmişti. Sağ ayak kısmı dikişliydi.

Daha sonra cezaevinden bize 'isyan çıkmış, sizin oğlunuz da onların içindeydi. İsyandan dolayı fenalaşmış, kalp krizi geçirmiş' açıklaması yaptılar. Kardeşim cezasını tamamlamıştı. Bugün çıkacaktı. Para göndermiştik ona. Birkaç gün sonra tahliye edilecek çocuk neden isyana katılsın, bizim çocuğumuza ne yaptılar. Peşini bırakmayacağız."