2 Ekim 2024 Çarşamba

Katledilen gazeteci Alataş mezarı başında anıldı

Katledilen Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Metin Alataş, mezarı başında anıldı. Anne Alataş, faillerin yargılanması için mücadele ettiğini hatırlatarak "Bu mücadeleyi büyütenlere selam olsun" dedi.

Adana'da 12 yıl önce katledildikten sonra bir portakal bahçesinde ağaca asılı olarak cenazesi bulunan Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapatılan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Metin Alataş, Küçükoba Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Anmaya Alataş'ın ailesi, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana il ve ilçe yöneticileri, HDP Adana Gençlik Meclisi üyeleri, Barış Anneleri ve özgür basın çalışanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi Küçükoba Mezarlığı'nda bir araya geldi. Anmada Alataş'ın fotoğrafları mezarına bırakıldı.

KÖKLİ: MÜCADELESİNİ YÜRÜTECEĞİZ
Alataş'ın mezarı başında saygı duruşuyla başlayan anmada "Şehid namirin" sloganı atıldı. Anmada konuşan AYKAY-DER üyesi Mehmet Mirza Kökli, Alataş'ın mücadelesinin yürüteceklerini söyledi.

ANNE ALATAŞ: MÜCADELEYİ BÜYÜTENLERE SELAM OLSUN 
Alataş'ın annesi Hatun Alataş, oğlunun katledenlerin yargılanması için mücadele edeceğini aktararak, anmaya katılanlara teşekkür edip, "Metin'i unutmayan arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi büyütenlere selam olsun" dedi.

ALTAŞ: GERÇEKLİ HALKA ULAŞTIRMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR
DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, Altaş'ın 12 yıl önce hakikati halka ulaştırmaya çalıştığı sırada katledildiğini hatırlatarak, Alataş şahsında tüm basın şehitlerini andı. Türkiye'nin karanlık dönemlerinde birçok gazetecinin katledildiğini ifade eden Altan, "Arkadaşlarımız tüm zorluklara rağmen her dönem gerçekleri halka ulaştırmak için mücadele etti ve ediyor. Bunlardan bir tanesi de Metin arkadaşımızdır. Arkadaşımız hakikat yolunda katledildi.  Bugün 6 Nisan Katledilen Gazeteciler Günü, bugün bir kez daha buradan diyoruz; arkadaşlarımızın mücadelesini büyüteceğiz" diye konuştu.

KATLEDİLEN BAĞDU VE ERYİĞİT DE ANILDI
Konuşmaların ardından Alataş'ın mezarına karanfil ve güller bırakıldı. Katledilen Azadiya Welat dağıtımcısı Kadri Bağdu ve bir kaza sonucu yaşamını yitiren DİHA Muhabiri Volkan Eryiğit'in mezarı da ziyaret edildi.