21 Eylül 2024 Cumartesi

Kartal-Kadıköy belediye işçileri: Sendika bürokratlarına karşıdır isyanımız

Adalet yürüyüşünü sonlandıran Kartal-Kadıköy belediye işçileri Ankara'da yaptıkları açıklamada, "Sendikamızla derdimiz yok. Sendikayı kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek için çabalayan sendika bürokratlarına karşıdır isyanımız" dedi.

Sendikal bürokrasinin tahakkümüne karşı Adalet Yürüyüşü'nü sonlandıran Kartal-Kadıköy belediye işçisi Yavuz Yalçın, Cevahir Hasdemir ve Kadim Fırat Ankara'da açıklama yaptı.

"Kayyum darbedir", "Kayyuma hayır!", "Demokrasi işçilerle gelecek" dövizlerinin taşındığı eylemde, "Biz işçilerin hakkını savunmak için kurulmuş ve onlarca insanın canı ile kanı ile bedel ödediği sendikalar, işçilerin değil o koltuklara oturduktan sonra çıkarlarının peşinde koşuyorlar" dedi.

İnsan onuruna yakışır ücret, insanca çalışma şartları istemenin suç olmadığının altını çizen işçiler, kayyum anlayışı nerede yapılırsa yapılsın demokrasi dışı olduğunu vurguladı. Yürüttükleri mücadelenin yanlış olmadığını söyleyen işçiler, "Sendikamızla derdimiz yok. Sendikayı kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek için çabalayan sendika bürokratlarına karşıdır isyanımız" ifadelerini kullandı.

"Genel-İş sendikası işçilerin sendikası mı olacak yoksa biz mi sendikanın işçisi olacağız" sorusunu yönelten işçiler, "Biz kazanacağız" diye vurguladı.

Eylem, "Birleşen işçiler yenilmezler" sloganıyla sona erdi.