22 Eylül 2024 Pazar

Karşıyaka Belediyesi işçileri: Ücretlerimiz ödensin

Karşıyaka Belediyesi işçileri örgütlü oldukları Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube ile birlikte, geriye dönük alacakları için basın açıklaması yaptı.

Karşıyaka Belediyesi işçileri örgütlü oldukları Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube ile birlikte, geriye dönük alacakları için basın açıklaması yaptı. Belediye binası önünde yapılan açıklamada işçiler, "Emek ucuz hayat pahalı bu böyle gitmez. Geçinemiyoruz" pankartı açtı.

"İş ekmek özgürlük", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarının atıldığı eylemde basın metnini Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin okudu.

'BELEDİYE YÖNETİMİ NET BİLGİ VERMİYOR'
Karşıyaka Belediyesinin uzun süredir maaş ve geriye dönük alacakları ödemediğini belirten Gümüştekin, "Kent AŞ'de 2021 yılına ait 2 ikramiye, 2022 yılına ait 1 ikramiye, Toplu İş Sözleşmesinden kaynaklı 1 aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemesinin yaklaşık yüzde 20'si henüz yatırılmamıştır. Personel AŞ'de ise 2022 yılına ait 1 aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemesinin yüzde 18'i yatırılmamıştır ve ne zaman yatırılacağı da henüz bilinmemekte, belediye yönetimi tarafından da net bir bilgi aktarılamamaktadır" dedi.

'ÜCRETLERİMİZİ DÜZENLİ VE EKSİKSİZ İSTİYORUZ'
Maaşları taksit taksit ödendiği ve geri dönük alacakları verilmediği için geçinmekte zorlandıklarını kaydeden Gümüştekin, "Biz Karşıyaka Belediyesi işçileri, her gün işimize düzenli olarak geliyor ve eksiksiz çalışarak iş üretiyorsak, emeğimizin karşılığını da Karşıyaka Belediyesi, Kent AŞ ve Personel AŞ yönetiminden düzenli ve eksiksiz olarak talep ediyoruz" diyerek belediye yöneticilerine seslendi.

'MAAŞ VE ALACAKLARIMIZ ÖDENSİN'
İktidarın belediyeye İller Bankasından ödediği payı yüzde 50 oranında düşürdüğünü belirten Gümüştekin, maaş ve tüm alacakların ödenmesini istedi. Gümüştekin, önümüzdeki hafta SGK İl Müdürlüğü ve Vergi Daireleri önünde eylemler yapacaklarını da duyurdu.