16 Eylül 2024 Pazartesi

Karşıyaka Belediyesi işçileri: Neden işten çıkarıldığımızı açıklayana kadar buradayız

İzmir'de belediye işçilerinin direnişi sürüyor. Karşıyaka Belediyesinde çalışan ve işten çıkarılan Kent A.Ş. işçileri belediye önünde açıklama yaptı. İşçiler, “Burası bizim iş yerimiz ve buradayız. Sizler bize neden işten çıkartıldığımızı açıklayana kadar buradan ayrılmayacağız" ifadelerini kullandı.

İzmir Karşıyaka Belediyesine bağlı Kent A.Ş.'de çalışan ve işten çıkarılan 93 işçi belediye binası önünde direnişe geçti. Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube üyesi işçiler "İşimizi geri istiyoruz" pankartıyla açıklama yaptı. 

Sık sık, "Direne direne kazanacağız", "Karşıyaka uyuma emekçine sahip çık", "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" ve "Susma Sustukça sıra sana gelecek" sloganları atılan eyleme Kemalpaşa, Menemen ve Çiğli belediyelerinde işten atılan işçiler de destek verdi.

Genel İş İzmir 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, 93 işçinin 9 Ağustos'ta ekonomik durum, olumsuz piyasa koşulları ve istihdam fazlalığı gibi gerekçelerle işten çıkarıldığını anımsattı. İşçilerin tazminatsız olarak işten çıkarıldığını söyleyen Gümüştekin, "Fesih bildiriminde 30-31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde yapılan eylemler gerekçe gösterilmiştir" aktarımı yaptı.

Ancak işten çıkarılanlar arasında eyleme katılmayanların da olduğunu belirten Gümüştekin, Kent A.Ş. işçilerinin aylardır maaşlarını parça parça aldığını söyledi. Bunun için basın açıklamaları yaptıklarını, iş bıraktıklarını ifade eden Gümüştekin, "Buna rağmen maaşlarımızın ödenmesi düzene girmedi, eksik yattı, zamanında yatmadı. İşçinin sesini, çaresizliğini, evine ekmek götüremeyişini, kredi kartı borcunu ödeyemediği için bankaların haciz koyduğunu defalarca dile getirdik. Çözüm 93 kişinin telefonla arayarak iş akitlerini feshetmek, yani işten çıkartmakmış. Bu durumu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz ve işe alınıncaya kadar buradan ayrılmayacağız. Burası bizim iş yerimiz ve buradayız. Sizler bize neden işten çıkartıldığımızı açıklayana kadar buradan ayrılmayacağız" ifadelerini kullandı.

İşçiler, sloganlarla belediye binası önündeki eylemlerini sürdürüyor.